Καύσωνας: Ποιες οι ώρες χωρίς ντελίβερι σήμερα – Αναβολή και των εξετάσεων οδήγησης

14 Ιουλίου, 20232:29 ΠΜ

Τη σημασία της προστασίας της υγείας των διανομέων επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας ότι και οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες ντελίβερι εντάσσονται στην υπουργική απόφαση που απαγορεύει τις εξωτερικές εργασίες 12:00 – 17:00 λόγω του καύσωνα.

«Πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε με αυτό το στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι, η Υπουργική Απόφαση, που αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, προβλέπει:

  • Η υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00
  • Η παροχή εξ αποστάσεως εργασία με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
  • Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία
  • Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
  • Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας

Χωρίς εξετάσεις οδήγησης την Παρασκευή

Ταυτόχρονα, λόγω της επέλασης του καύσωνα «Κλέων» αναβλήθηκαν και οι εξετάσεις οδήγησης των υποψηφίων οδηγών στην Αττική, για την Παρασκευή (14/7).

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της γενικής διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, η αναβολή των δοκιμασιών «προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων» οδηγών ισχύει για όλες τις κατηγορίες και αναβάλλεται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση την οποία υπογράφει ο περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Ευσταθόπουλος, «οι υποψήφιοι, που είχαν προγραμματισθεί να εξεταστούν αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου, μπορούν να επαναπρογραμματίσουν την εξέταση τους τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις δυνατότητες των υπηρεσιών».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News