Καύσωνας: Να απαγορευτεί άμεσως η διανομή με μηχανάκι που βάζει σε κίνδυνο ζωές 

30 Ιουνίου, 20212:42 ΜΜ

Οι διανομείς επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που τους επιβάλλεται να εργαστούν σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες. Μέσα στις θερμότερες ημέρες του καλοκαιριού που διανύει η χώρα, και παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για το κύμα ισχυρού καύσωνα, οι διανομείς για ακόμη μία φορά καλούνται να δουλέψουν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής, «Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού συνεχίζουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση την διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα στον καύσωνα και όχι υπό σκιά μέχρι και 10 ώρες»..

Οι διανομείς, ζητούν με ανακοίνωσή τους να σταματήσει άμεσα η διανομή με μηχανάκι, η οποία σε τέτοιες συνθήκες βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Οι διανομείς επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για το «ότι επιβάλλουν δουλειά για τους διανομείς σε συνθήκες καύσωνα, χιονιά και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

«Γι’ αυτό απορρίπτουν πεισματικά τα αιτήματα του Συνδικάτου μας και των σωματείων στις ταχυμεταφορές σχετικά με μέτρα προστασίας τη υγείας και ασφάλειας των διανομέων, την ένταξη τους στα ΒΑΕ, που τέθηκαν στις μαζικές κινητοποιήσεις τους» συμπληρώνουν, συνεχίζοντας να διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

Ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής:

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟN ΚΑΥΣΩΝΑ!

Η θερμοκρασία στην Αττική έχει φτάσει αυτές τις μέρες πάνω από 40 βαθμούς υπό σκιά και οι διανομείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς. Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού συνεχίζουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση την διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα στον καύσωνα και όχι υπό σκιά μέχρι και 10 ώρες.

Με το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης, τις κόντρες ανάμεσα στις μεγάλες εταιρείες για το ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα, πήγαν σύννεφο όλες οι μεγάλες κουβέντες για τους περίφημους ήρωες και συνεργάτες. Η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στη κυριολεξία εγκληματικές ευθύνες για το ότι επιβάλλουν δουλειά για τους διανομείς σε συνθήκες καύσωνα, χιονιά και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Αυτό επιβεβαιώνεται με το ότι η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους εργοδότες αντιμετωπίζουν τη ζωή των εργαζομένων ως κόστος, ως εμπόδιο για την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι’ αυτό απορρίπτουν πεισματικά τα αιτήματα του Συνδικάτου μας και των σωματείων στις ταχυμεταφορές σχετικά με μέτρα προστασίας τη υγείας και ασφάλειας των διανομέων, την ένταξη τους στα ΒΑΕ, που τέθηκαν στις μαζικές κινητοποιήσεις τους.

Αυτές οι εγκληματικές ευθύνες γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες για τη ζωή των εργαζόμενων διανομέων με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, όπου θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη τη δουλειά τους δουλεύοντας στο δρόμο μέχρι και 13ωρες!

Για τους διανομείς δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο συνδικάτο, την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα την ειδικότητα, τη σχέση εργασίας, τη χώρα καταγωγής. Για να διεκδικήσουμε τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στα κέρδη των εργοδοτών και την πολιτική που τα υπηρετεί.

Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση!

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες

Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας

Εταιρικά μηχανάκια, αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας ο έλεγχος και η συντήρησή τους

Αυξήσεις στους μισθούς, υποχρεωτική ΣΣΕ με 5ημερο 7ωρο 35ωρο

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News