Καβάλα: Συνετρίβη αεροσκάφος – Σοκάρει το βίντεο με τη στιγμή που πέφτει – «Αχ Παναγία μου έπεσε, έχει σπίτια εκεί;»

17 Ιουλίου, 2022 12:26 ΠΜ
More videos

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Καβάλας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ καθώς έπεσε ουκρανικό αεροσκάφος στον δρόμο που συνδέει τους Αντιφιλίππους με το Παλαιοχώρι.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Λιτσαράκο, το αεροσκάφος, που πιθανόν είναι κάργκο και συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Καβάλας πηγαίνοντας από τη Σερβία προς την Ιορδανία, δήλωσε βλάβη στο FIR Αθηνών και θέλησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Πρόκειται για ένα σερβικό cargo Antonov, με 3 άτομα πλήρωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε να προσγειωθεί. Άγνωστο παραμένει πόσοι επιβαίνουν σε αυτό και εάν έχει πέσει σε κατοικημένη περιοχή. Ειδικότερα, ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους στην Καβάλα:

Δείτε βίντεο μετά την συντριβή:

«Είναι ακόμα πολύ θολά τα πράγματα. Μέσε σε όλο το κακό ευτυχώς έπεσε σε χωράφι με χαμηλή βλάστηση, χαμηλές καλλιέργειες και δεν προκλήθηκε μεγάλη φωτιά απο την πτώση και δεν κινδύνεψε και κατοικημένη περιοχή. Ευτυχώς δεν έπεσε σε οικισμό», συμπληρώνει ο κ. Μποσμπότης.

Αυτή είναι η πορεία του αεροσκάφους, λίγο πριν την πτώση του στην Καβάλα, όπως καταγράφηκε στο flightradar24.com:

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, επιχειρούν 15 πυροσβέστες και 7 οχήματα αλλά και κλιμάκια της 2ης και 4ης ΕΜΑΚ.