Η Καβάλα από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα με βυθιζόμενους κάδους απορριμάτων

Ιανουάριος 11, 2018 3:29 ΜΜ
More videos

Σταδιακά θα αντικατασταθούν όλοι οι συμβατικοί κάδοι στην πόλη της Καβάλας, με πρώτο βήμα την αντικατάσταση του…«μπουριού» στην πλατεία Ελευθερίας-Τα πλεονεκτήματα των νέων κάδων και το κόστος τους.

Παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου 2018 από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Καβάλας Ανέστη Τσουρουκίδη, τον προϊστάμενο του τομέα Καθαριότητας και υπαλλήλους της οι δύο πρώτοι νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στην περιοχή της Παναγίας στην Καβάλα, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί της οδού Θεοδώρου Πουλίδου, ενώ σταδιακά θα απομακρυνθούν οι συμβατικοί 8 κάδοι απορριμμάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσουρουκίδης, πρόκειται για εξαιρετικά καλαίσθητους μεταλλικούς κάδους, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι πάνω σε μια μεγάλη μεταλλική πλάκα, ενώ οι πολίτες θα τους ανοίγουν με το πάτημα ενός εμβόλου που βρίσκεται στο πάτωμα και όχι με τα χέρια.

Οι κάδοι, με τον ένα να είναι για οικογενειακά απορρίμματα και τον άλλο για ανακυκλώσιμα, ανεβαίνουν από το έδαφος με ένα μηχανισμό ώστε να μπορούν να τους πάρουν οι υπάλληλοι καθαριότητας και να τους αδειάσουν μέσα στα απορριμματοφόρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ενθουσιασμένοι, γιατί οι κάδοι θα μένουν καθαροίκαι κυρίως για το ότι δε θα αναδύεται δυσοσμία.

Σε λίγο καιρό θα τοποθετηθούν και άλλοι παρόμοιοι, αρχικά  ένας στην πλατεία Ελευθερίας ο οποίος θα αντικαταστήσει το «μπουρί» το οποίο έχει υποστεί μεγάλη βλάβη και ένας ακόμα στη διασταύρωση της Κουντουριώτου με την παραλιακή οδό.

Οι κάδοι αυτοί είναι ελληνικοί, κοστίζουν περί τις 75.000 ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Τσουρουκίδη ο δήμος θα επιδιώξει να τους προμηθευτεί με επιδότηση.

[kavalapost]

Ακολουθήστε μας στο facebook: