Κατρούγκαλος: «Ο Τσίπρας είναι 1.000 φορές καλύτερος από τον Μητσοτάκη»

10 Σεπτεμβρίου, 2018 4:00 ΜΜ
More videos

«Από πλευράς κοινωνικής ευαισθησίας είναι χίλιες φορές καλύτερος ο πρωθυπουργός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό το δείχνουν οι δηλώσεις του» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Κατρούγκαλος κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ για τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να γίνει περικοπή συντάξεων.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε για το θέμα ότι «με συνεννόηση με τους εταίρους, δεν θα κάνουμε κάτι που θα αιφνιδιάσει τον οποιονδήποτε. Θα τους δείξουμε το προφανές, ότι δεν χρειάζεται η περικοπή και επειδή οι Ευρωπαίοι είναι ορθολογικοί άνθρωποι θα δεχτούν τα επιχειρήματά μας».

«Αποκλείεται να μη συμφωνήσουν γιατί είναι σαν να διαφωνούν ότι η Ευρώπη είναι ορθολογική» συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Όσον αφορά την περικοπή του ΕΚΑΣ ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι «πράγματι υπέστησαν ένα πλήγμα με την απώλεια του ΕΚΑΣ και γι αυτό προβλέψαμε την εθνική σύνταξη. Αυτό δεν μπορούσε να το διαπραγματευτεί κανείς γιατί ηταν προϋπόθεση να μείνουμε στην Ευρώπη».

Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό εμφανίστηκε «πεπεισμένος ότι η συμφωνία των Πρεσπων θα υπερψηφιστεί από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Όσον αφορά, τέλος, τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε «ελπίζουμε να μείνουμε μαζί με τους ΑΝΕΛ μέχρι το τέλος της τετραετίας αλλά αυτό δεν είναι στο δικό μας χέρι».

Ακολουθήστε μας στο facebook: