Κατρούγκαλος: «Ο Τόσκας είναι πετυχημένος Υπουργός»

5 Απριλίου, 2018 9:48 ΜΜ
More videos

Την άποψη ότι οι «8» Τούρκοι αξιωματικοί παρότι δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία, δεν μπορούν επίσης να λάβουν και την ιδιότητα του πρόσφυγα εφόσον εμπλέκονται στο πραξικόπημα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία. Δεν μπορούν  να παραδοθούν στην Τουρκία γιατί είμαστε κράτος Δικαίου και υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου άγου που το απαγορεύουν. Παράλληλα όμως οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εφόσον εμπλέκονται στο πραξικοπημα , και τονίζω το εάν, ναι μεν δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία αλλά δεν μπορούν και να λάβουν την ιδιότητα του πρόσφυγα, όπως αυτό ορίζεται από τη σύμβαση της Γενεύης».

Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση την απόφαση και για αυτό το ζήτημα θα τη λάβει η ελληνική δικαιοσύνη.

Όσον αφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τον Ερντογάν, ο κ. Κατρούγκαλος τις απέδωσε στη «διαφορά εκφραστικών μέσων και ύφους», προσθέτοντας πάντως ότι την εξωτερική πολιτική τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και ότι αυτή η πολιτική είναι η ίδια που εφαρμόζει και ο υπουργός Άμυνας.

Ερωτηθείς αν κρίνει αποτελεσματικές τις πολιτικές του υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα όσον αφορά στην πάταξη της εγκληματικόιτητας, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε:

«Τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι την περίοδο της τριετίας της δικής μας η εγκληματικότητα έχει υποχωρήσει και όσον αφορά την σκληρή εγκληματικότητα και όσον αφορά γενικότερα τα στατιστικά δεδομένα. Αυτό δείχνει επομένως ότι ο Νίκος Τόσκας είναι ένας επιτυχημένος υπουργός», είπε ο κ Κατρούγκαλος  μίλησε για προκλητική διαστρέβλωση των δηλώσεων Τόσκα σχετικά με τις οδηγίες της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση ληστείας.

«Θα  ήταν παρανοϊκό και σχιζοφρενικό άλλα να λέει η αστυνομία και άλλα να λέει ο υπουργός» για το συγκεκριμένο θέμα. Από κει και πέρα προφανώς και θα πρέπει να αυξηθούν οι περιπολίες και να ληφθούν περισσότερα μέτρα», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος

[kathimerini]