Κατρούγκαλος: «Η Μπαζιάνα μίλησε πολιτικά όπως κάνουν η Κλίντον, η Ομπάμα και η Μακρόν»

5 Ιανουαρίου, 2018 7:44 ΜΜ
More videos

Mε τη στάση της Χίλαρι Κλίντον, της Μισέλ Ομπάμα και της Μπριζίτ Μακρόν, που επέλεξαν να έχουν πολιτικό λόγο συνέκρινε o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος τη στάση της συζύγου του Πρωθυπουργού,Αλέξη Τσίπρα Μπέττυς Μπαζιάνα και τη συνέντευξη που παραχώρησε.

«Δεν είναι ασυνήθιστο στην Ευρώπη και στην Αμερική οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών, που δεν θέλουν να έχουν απλώς έναν διακοσμητικό ρόλο, να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις. Είχαμε δει την κ. Κλίντον, η οποία είχε τελικά και η ίδια πολιτικές φιλοδοξίες, η Μισέλ Ομπάμα είχε παρόμοιο πολιτικό λόγο, η κυρία Μακρόν έχει παρόμοιο πολιτικό λόγο. Αυτό γίνεται για τον εξής απλό λόγο: υπάρχουν δύο αντιλήψεις για τις γυναίκες, είναι διακοσμητικά αντικείμενα ή μπορεί να είναι πραγματικές σύντροφοι;», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εξηγώντας τη δήλωσή της κ. Μπαζιάνα ότι «ο ΣYΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, αλλά όχι στην εξουσία», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε στον ΣΚΑΪ ότι ο κόσμος «έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει το σύστημα εξουσίας της μεταπολίτευσης άλλα ακόμη δεν το έχει καταφέρει».

Υπενθυμίζεται ότι, η κ. Μπαζιάνα είπε στην πρώτη της συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι, «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε ταπεινωτικό συμβιβασμό, γιατί δεν πρόδωσε τον λαό».

Επιπλέον η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού αποκάλεσε τους δανειστές «μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις “δεν αντέχω άλλο”… Λες και δεν είχες δικαίωμα να αντιστέκεσαι».