Καθυστερούν επίτηδες οι έρευνες για τον θάνατο του Κ. Κατσίφα – Επιχειρούν να κρύψουν στοιχεία

30 Οκτωβρίου, 201812:41 ΜΜ

Ήδη με παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων καλείται η αντίστοιχη αρχή στο Αργυρόκαστρο να δώσει άδεια στον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη να διενεργήσει έρευνα στη σορό του 35χρονου. Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν ήταν μόνο μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Αλβανίας, αλλά και Έλληνας Πολίτης και έτσι βάσει διακρατικής συμφωνίας οι αλβανικές αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν το σχετικό αίτημα της Ελλάδος που από την πρώτη στιγμή ζήτησε διευκρινήσεις.

Καθυστέρηση

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit.gr αναφέρουν ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην υπόθεση. Άγνωστο γιατί ο ιατροδικαστής παραμένει στα Ιωάννινα περιμένοντας το πράσινο φως των αλβανικών αρχών. Ο κ. Βουγιουκλάκης θα εξετάσει τη σορό του 35χρονου και θα κρίνει εάν τα θανατηφόρα τραύματα έγιναν από μακρινή ή κοντινή απόσταση και εάν κάποιο από αυτά είναι ίσως μεταγενέστερο του άλλου.

Η οικογένεια και οι φίλοι του 35χρονου μιλούν για εκτέλεση, μια άποψη που φάνηκε να ενστερνίζεται με την ανακοίνωσή της και η Ένωση Ελληνικής Μειονότητας Αλβανίας“Ομόνοια”. Είδαν μάλιστα το φως μαρτυρίες και εκτιμήσεις ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας χτυπήθηκε σε ένα σημείο του βουνού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο όπου και εκτελέστηκε με βολή πιθανότατα στο κεφάλι.

Ο δικηγόρος της οικογένειας πήρε σαφείς αποστάσεις από τα όσα ακούγονται περί χαριστικής βολής και εκτέλεσης λέγοντας στον ΑΝΤ1 ωστόσο ότι «Οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς ούτε σε ένα μέτρο απόσταση», είπε.

Ερωτηθείς ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος για το αν η οικογένεια θα διενεργήσει νεκροψία, απάντησε πως «θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη» από τις αλβανικές Αρχές, ωστόσο, «δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές Αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας. (…) δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι, η οικογένεια «φρέναρε» τη διαδικασία ταφής, μέχρις ότου υπάρξει σαφής απάντηση ως προς τα αίτια του θανάτου. «Είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω».

Τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Φαίνεται ωστόσο ότι οι αλβανικές αρχές έδειξαν μια… σπουδή να κλείσει γρήγορα η υπόθεση και τώρα που οι ελληνικές αρχές και η οικογένεια ζητούν ανεξάρτητη έρευνα φαίνεται ότι καθυστερούν…

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News