Καθολικοί μαστιγώνονται και κόβονται με ξυράφια για να υποδεχτούν το Πάσχα

29 Μαρτίου, 2018 6:38 ΜΜ
More videos

Καθολικοί από τις Φιλιππίνες περπάτησαν στους δρόμους, μαστιγώνοντας τους εαυτούς τους και τραυματίζοντας τις πλάτες τους με ξυράφια για χάρη ενός αιματηρού θρησκευτικού τελετουργικού για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους.

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες από την πόλη Πακίλ που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα ανατολικά της Μανίλα δείχνουν τους πιστούς να αυτομαστιγώνονται για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Χτυπούν τις πλάτες τους με ξύλινες ράβδους, μια για κάθε κάθε στάδιο της σταύρωσης του Ιησού όπως αυτή αναφέρεται από την Καθολική θρησκεία.

Αυτές οι σκηνές είναι παραδοσιακές σε αυτές τις μικρές πόλεις, καθώς πιστεύεται ότι εξαγνίζουν από τις αμαρτίες, θεραπεύουν ασθένειες και πραγματοποιούν ευχές.

Παρά την καταδίκη της από την Καθολική Εκκλησία, πολλοί άνθρωποι είχαν μαζευτεί για να παρακολουθήσουν το θέαμα ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Κάποιοι από τους πιστούς σταυρώνουν τους εαυτούς τους στο τέλος της πορείας, είτε δένοντας τους εαυτούς τους πάνω στους σταυρούς, είτε σε ακραίες περιπτώσεις καρφώνοντας τα άκρα τους στους σταυρούς.

Οι πιστοί μαζεύονται πρώτα στην πλατεία, μαστιγώνονται και από εκεί ξεκινούν την πορεία τους.

Ένας άντρας κόβει την πλάτη ενός πιστού με ξυράφι για να νοιώσει τον πόνο που ένιωσε και ο Ιησούς, όταν τον σταύρωσαν.

Οι πιστοί κόβουν ο ένας την πλάτη του άλλου, αφού σκίσουν τις μπλούζες τους που σύντομα θα γεμίσουν με αίμα.

Αυτή η ακραία μορφή πίστης πιστεύεται ότι εξαγνίζει από τις αμαρτίες, θεραπεύει ασθένειες και πραγματοποιεί ευχές.

Οι πιστοί ντύνονται με ξερά φύλλα μπανάνας για αισθητικούς λόγους, αλλά και για να σταματήσουν το αίμα που κυλάει από το σώμα τους.

Χτυπούν τις πλάτες τους με ξύλινες ράβδους, μια για κάθε κάθε στάδιο της σταύρωσης του Ιησού όπως αυτή αναφέρεται από την Καθολική θρησκεία.

Αυτή η πρακτική έχει καταδικαστεί από την Καθολική Εκκλησία, επειδή είναι πολύ ακραία, αλλά αυτό δεν εμποδίζει πολλούς πιστούς να την ακολουθήσουν.

Πολλοί θεατές είχαν μαζευτεί για να τους παρακολουθήσουν ανάμεσα τους και παιδιά.

Η πορεία συνεχίζεται και το βράδυ ακόμα και αν οι πιστοί έχουν χάσει πολύ αίμα από τις πληγές τους.

Οι πιστοί κάνουν κοψίματα στο σώμα τους ακόμα και το βράδυ με την βοήθεια φακών.

[dailymail]