Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
διάφοραΚαθnλώvει ο Δημήτρης Κολλάτος: «H γυναίκα μου αuτοκτόvησε - Δε μπόρεσε να...

Καθnλώvει ο Δημήτρης Κολλάτος: «H γυναίκα μου αuτοκτόvησε – Δε μπόρεσε να αντέξει ότι γέννησε αuτιστικό παιδί»

Συγκλονίζει η εξομολόγηση που έκανε ο Δημήτρης Κολλάτος για το αυτιστικό παιδί του και τη συνακόλουθη αυτοκτονία της γυναίκας του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, που παραχώρησε στην Espresso, ο σκηνοθέτης είπε για τη σύζυγό του, Αρλέτ Μπομάν, ότι αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να δεχτεί το αυτιστικό παιδί τους.

«Ο γιος μου ο Άλκης ήταν αυτιστικό παιδί. Η Ελλάδα έχει πετάξει στον Καιάδα τα αυτιστικά παιδιά. Τον γιο μου, Άλκη, ουσιαστικά τον «σκότωσαν» οι ίδιοι οι γιατροί. Τα αυτιστικά παιδιά δεν χρειάζεται να γίνουν καλά (πολύ δύσκολα γίνονται). Ζουν όπως έχουν γεννηθεί αλλά σε πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά αυτά, λοιπόν, το κράτος θέλει να τα βάλει σε ιδρύματα. Αυτό -στην ουσία- τα σκοτώνει» είπε αρχικά ο Δημήτρης Κολλάτος.

kathnlovei o dimitris kollatos quot h gynaika moy autoktovise de mporese na antexei oti gennise autistiko paidi quot

«Μαζί μέναμε σε αυτό το σπίτι. Ο Άλκης ήταν η ζωή μου ολόκληρη, η πνοή μου, ο αέρας μου, η συντροφιά μου. Με τον θάνατό του πικράθηκα πάρα πολύ. Δεν έκανε ζημιές, δεν πετούσε τα βιβλία και ας έχω χιλιάδες μέσα σε αυτό το σπίτι» πρόσθεσε.

Για τον θάνατο του γιου του, ο Δημήτρης Κολλάτος τόνισε:

«Ό,τι πιο τραγικό. Είναι σκηνή από αρχαία τραγωδία. Τον έχω θάψει στην Αίγινα. Θέλω πριν πεθάνω να φτιάξω ένα εκκλησάκι και να τον θάψω στο κτήμα μου. Και εκεί δίπλα θέλω να με θάψουν και εμένα. Τον αγαπούσα πάρα πολύ τον Αλκη. Με καταλάβαινε και τον καταλάβαινα».

Τέλος, ο Δημήτρης Κολλάτος ρωτήθηκε για το εάν αληθεύει ότι η γυναίκα του αυτοκτόνησε. Σε αυτό απάντησε:

«Ναι, έτσι είναι η ιστορία. Αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει τον Άλκη και ότι έχει γεννήσει ένα αυτιστικό παιδί. Ήταν Γαλλίδα. Είχε αγοράσει ένα ρετιρέ και έμενε εδώ και χρόνια στην Αθήνα. Ερχόταν, λοιπόν, και έβλεπε τον Άλκη. Κάποια στιγμή πήγε στη βεράντα, πήδηξε και σκοτώθηκε».

Τα πιο σημαντικά