Καθηγητές του ΑΠΘ στηρίζουν τους 51 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές

18 Σεπτεμβρίου, 2020 1:07 ΠΜ
More videos

Τη στήριξή τους στους 51 αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Παραλία εκφράζουν καθηγητές του Τμήματος Πολιτικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν, δύο εκ των συλληφθέντων είναι φοιτητές του Τμήματος, οι οποίοι όπως τονίζουν, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ως φοιτητές.

Μάλιστα οι καθηγητές του τμήματος ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους, προκειμένου “να μπορέσουν να συμμετάσχουν ήρεμοι και απερίσπαστοι στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου”.

Υπενθυμίζεται πως οι 51 συλληφθέντες πήραν προθεσμία να απολογηθούν και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ απευθύνονται και προς του αστυνομικούς, επισημαίνοντας τα εξής:

“Απαιτούμε από τις Αστυνομικές δυνάμεις να μην αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη βία και καταστολή τους νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τις ιδέες τους, αλλά να ενεργούν πάντα με σεβασμό προς το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών”.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Χθες το βράδυ, μετά από αντιφασιστική διαδήλωση στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου, συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις 51 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και 3 φοιτητές (δύο νέοι και μία νέα) του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πρόκειται να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή. Εμείς οι Καθηγητές και το λοιπό προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών επιθυμούμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους συλληφθέντες φοιτητές και στη συλληφθείσα φοιτήτριά μας.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τις ακριβείς συνθήκες της σύλληψής τους, αλλά δηλώνουμε ότι τους γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι πρόκειται για εξαιρετικούς χαρακτήρες και άριστους φοιτητές, ότι συμμετέχουν στα μαθήματα και στην εκπαιδευτική διαδικασία του Τμήματος, ανταποκρινόμενοι πάντα με επιτυχία στις εξετάσεις.

Γι’ αυτό και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν ήρεμοι και απερίσπαστοι στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, απαιτούμε από τις Αστυνομικές δυνάμεις να μην αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη βία και καταστολή τους νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τις ιδέες τους, αλλά να ενεργούν πάντα με σεβασμό προς το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Και δηλώνουμε ότι ως Τμήμα Πολιτικών Επιστημών παρακολουθούμε με αγωνία και από πολύ κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης”.

Πηγή: thestival.gr