Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
επικαιρότηταΚάθεστε καλά; Σοκ με το ρεύμα - Στα 700 ευρώ η μεγαβατώρα

Κάθεστε καλά; Σοκ με το ρεύμα – Στα 700 ευρώ η μεγαβατώρα

Εκτόξευση στην τιμή του ρεύματος – Στα 700 ευρώ η μεγαβατώρα στη χώρα!

Δεν έχει τελειωμό το ράλλυ ανόδου στις τιμες του ρεύματος και όπως όλα δείχνουν η ελληνική οικογένεια θα ζήσει εφιαλτικές στιγμές το επόμενο διάστημα καθώς δεν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα με την μεγαβατώρα να φτάνει τα 700 ευρώ.

Συγκεκριμένα στις 29 Αυγούστου η τιμή έφτασε στα 697,25 ευρώ η μεγαβατώρα. Η μέγιστη τιμή αγγίζει τα 871 ευρώ και η ελάχιστη τα 521.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 616,38 ευρώ η μεγαβατώρα: μια τιμή που διαμορφώθηκε πριν από λίγες μέρες (στις 23 Αυγούστου). Έκτοτε η τιμή έπεσε (σήμερα είναι στο 450,30 ευρώ) για να σημειώσει νέο άλμα (στα 697,25 ευρώ, όπως αναφέρθηκε ήδη) τη Δευτέρα. Η αύξηση από Κυριακή σε Δευτέρα είναι ύψους 54,84%.

Η συνεχής άνοδος της χονδρικής τιμής ρεύματος στο χρηματιστήριο ενέργειας αποτυπώνει αφενός την αντίστοιχη εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, αφετέρου επιβεβαιώνει ότι την πλήρη αποτυχία του μηχανισμού εκκαθάρισης και αποζημίωσης των παραγωγών ρεύματος.

Στις Βρυξέλλες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος – με τεράστια καθυστέρηση – η πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο, ενώ ο υπουργός ενέργεια Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε σήμερα νέα παρέμβαση για επιδότηση, μετά το ρεύμα και στους λογαριασμούς φυσικού αερίου.

Google news logo

Τα πιο σημαντικά