Καθαρόαιμα σκυλιά στοιβάζονται σε βρώμικα κλουβιά και αναγκάζονται να ζευγαρώνουν σε φάρμες ζώων στην Κίνα

13 Φεβρουαρίου, 2018 5:48 ΜΜ
More videos

Καθαρόαιμα σκυλιά στην Κίνα στοιβάζονται σε μικροσκοπικά και βρώμικα κλουβιά από άπληστους εκτροφείς, σύμφωνα με μια ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Σε ένα τέτοιο εκτροφείο σκύλων στην Σανγκάη της ανατολικής Κίνας τα σκυλιά κρατούνταν σε ένα χώρο τόσο σκοτεινό που οι επισκέπτες δεν μπορούσαν καν να δουν τι συνέβαινε μέσα, σύμφωνα με έναν μυστικό ερευνητή που είχε σταλεί από την ομάδα PETA της Ασίας.

Σε ένα άλλο “εκτροφείο” σκύλων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας ένα αρσενικό Γαλλικό μπουλντόγκ φαινόταν να περπατάει μέσα στην βρώμικη φάρμα. Σύμφωνα με τον ερευνητή, το καθαρόαιμο σκυλί έπασχε από δυσπλασία ισχίου.

Δείτε το βίντεο

Ένας ερευνητής της PETA αποκάλυψε τις απαράδεκτες και τρομακτικές συνθήκες σε μια μονάδα μαζικής παραγωγής σκύλων, γνωστή και ως “Puppy mills.”

Ένας εκτροφέας μεταφέρει βίαια έναν μικρό σκύλο

Σύμφωνα με την PETA Asia, το βίντεο και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από έναν μυστικό ερευνητή που επισκέφθηκε 13 εκτροφεία σκύλων στην Σανγκάη και τις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Σανντόνγκ.

Ο μυστικός ερευνητής ανέφερε ότι τα σκυλιά ήταν υποσιτισμένα και κόλλαγαν την μύτη τους ανάμεσα στα κάγκελα των κλουβιών για να γλιτώσουν από την δυσοσμία των δικών τους αποβλήτων.

Επίσης, ανέφερε ότι πολλές φορές ανάγκαζαν τα καθαρόαιμα σκυλιά να ζευγαρώνουν σε συγκεκριμένες ώρες.

Στην Κίνα τα Γαλλικά μπουλντόγκ είναι πολύ δημοφιλή και η τιμή τους είναι εξίσου ακριβή.

Σύμφωνα με το Kan Kan News, σε τέτοια εκτροφεία τα θηλυκά σκυλιά αναγκάζονται να ζευγαρώνουν και να γεννούν 2 φορές τον χρόνο από την ηλικία των 2 μέχρι την ηλικία των 8. Τα αρσενικά σκυλιά εξαναγκάζονται να ζευγαρώνουν 2 φορές την εβδομάδα από την ηλικία 2 μέχρι την ηλικία των 6 ετών.

Σύμφωνα με την PETA, τέτοια εκτροφεία σκύλων δεν υπάρχουν μόνο στην Κίνα, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Στην Αγγλία περίπου 200.000 κουτάβια μεγαλώνουν σε τέτοιες φάρμες κάθε χρόνο.

Η PETA αποφάσισε να κάνει αυτή την έρευνα επειδή το επερχόμενο Σεληνιακό Νέο Έτος θα είναι το έτος του σκύλου και ήθελε να δείξει τι περνάνε τα σκυλιά για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της αγοράς κατοικιδίων στην Κίνα.

Οι εκτροφείς θέλουν τα σκυλιά να ζευγαρώνουν συνέχεια και να γεννάνε ασταμάτητα για να έχουν περισσότερα κέρδη.

[dailymail]