Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΚαθαρισμός οικοπέδων - Πότε λήγει η προθεσμία

Καθαρισμός οικοπέδων – Πότε λήγει η προθεσμία

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα όσοι ιδιοκτήτες δεν συμμορφωθούν 

Ιδιοκτήτες και υπηρεσίες των Δήμων δίνουν μάχη με το χρόνο για να καθαρίσουν οικόπεδα και να απομακρύνουν κλαδιά και ξερόχορτα πριν εκπνεύσει η παράταση μέχρι την 30η Ιουνίου, που έδωσε το υπουργείο και αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα.

Αρκετοί είναι εκείνοι που συμμορφώθηκαν με τους όρους της νέας εγκυκλίου ωστόσο υπάρχουν και ιδιοκτήτες, που καθαρίζουν αλλά αφήνουν υπολείμματα έξω από τα οικόπεδα τους ή τα πετούν σε ρέματα με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να αποτελούν αιτία πυρκαγιάς.

Σε πολλές περιπτώσεις οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τον τεράστιο όγκο υλικού καθώς δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν και να το μεταφέρουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι πολίτες οφείλουν να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr καθώς και στον ιστότοπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξουν και τις 54.000 ευρώ.
Τα πιο σημαντικά