Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
διεθνήΚατέβασαν από το αεροπλάνο επιβάτη γιατί επέμενε να φοράει στο πρόσωπο αντί...

Κατέβασαν από το αεροπλάνο επιβάτη γιατί επέμενε να φοράει στο πρόσωπο αντί για μάσκα… ένα στρινγκ

Κατέβασαν από το αεροπλάνο επιβάτη γιατί επέμενε να φοράει στο πρόσωπο αντί για μάσκα… ένα στρινγκΣε πτήση της United Airlines από το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, επιβάτης υποχρεώθηκε να αποβιβαστεί γιατί, αντί για μάσκα, επέμενε να φοράει ένα κόκκινο στρινγκ στο πρόσωπο.


Σε δηλώσεις, μετά την αποβίβασή του, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο 38χρονος υποστήριξε ότι η πράξη του ήταν μία μορφή διαμαρτυρίας, μέσω της οποίας θέλησε να δείξει τον «παραλογισμό» της υποχρεωτικής μάσκας στην πτήση αφού, οι επιβάτες, καλούνται να την φορούν μέσα στο αεροπλάνο για να προστατευθούν από τον κορονοϊό, όμως επιτρέπεται να τη βγάζουν για να τρώνε και να πίνουν.

Ένας από τους συνεπιβάτες του 38χρονου τράβηξε βίντεο με τη σκηνή, όπου το πλήρωμα τον ενημερώνει ότι δεν μπορεί να παραμείνει στο αεροσκάφος εάν επιμένει να φοράει το στρινγκ στο πρόσωπό του. Στο βίντεο, βλέπουμε τον άντρα να σηκώνεται από το κάθισμά του και να υποχωρεί.

Στη συνέντευξή του ο 38χρονος εξίσωσε την πράξη του με αυτήν της Ρόζα Παρκς, της γυναίκας – σύμβολο του αγώνα των μαύρων των ΗΠΑ για ίσα πολιτικά δικαιώματα, η οποία, το 1955, αμφισβήτησε τους νόμους του φυλετικού διαχωρισμού της εποχής, αρνούμενη να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό άντρα. «Σε αυτή τη χώρα, η κάθε αλλαγή προκλήθηκε από συνηθισμένους ανθρώπους. Η Ρόζα Παρκς δεν ήταν διάσημη. Άλλαξε τον ρου της ιστορίας», εξήγησε ο 38χρονος.

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η United Airlines υποστήριξε: «Ο πελάτης δεν τηρούσε τον ομοσπονδιακό κανονισμό περί χρήσης μάσκας και ευγνωμονούμε το πλήρωμά μας που αντιμετώπισε το πρόβλημα στο έδαφος, πριν από την απογείωση, αποτρέποντας μια πιθανή αναταραχή κατά τη διάρκεια της πτήσης».

Δείτε το βίντεο:

Τα πιο σημαντικά