Κατερίνα Στεφανίδη: «Το χειρότερο στην Ελλάδα είναι το πατριαρχικό καθεστώς» – «Με εκνευρίζει να μου λένε να κάνω παιδιά»

3 Οκτωβρίου, 2022 2:15 ΠΜ
More videos

Για τη χρονιά που πέρασε, τα μετάλλια, τις επιδόσεις της αλλά και τους στόχους που έχει τη φετινή αθλητική χρονιά μίλησε η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, στην εκπομπή Open SportΚάνω αυτό που αγαπάω και θα συνεχίσω να το κάνω όσο μου επιτρέπει το σώμα μου» τόνισε η αθλήτρια.

«Είχα ένα 4.80 – 4.85 μέσα μου»

Για τον απολογισμό της φετινής χρονιάς μίλησε στην εκπομπή η Κατερίνα Στεφανίδη λέγοντας πως «Ξεκινήσαμε τη χρονιά με τον Μιτς έχοντας ως πρώτο στόχο με διαφορά να μην πονάω. Είχαμε περάσει 2μιση χρόνια με πολλούς τραυματισμούς οπότε μας βγήκε τέλεια αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Θεωρώ ότι αν είχα πιστέψει λίγο περισσότερο εγώ ότι με αυτή την λιγότερη και πιο προσεκτική προπόνηση μπορούσα να είχα φτάσει στο ίδιο επίπεδο, πιστεύω ότι είχα ένα 4.80- 4.85 μέσα μου αλλά νομίζω δεν άφησα τον εαυτό μου να το καταφέρει. Ε και βέβαια το ότι ήρθε ακόμα ένα μετάλλιο δε μπορώ να πω ότι δε με ευχαριστεί!

«Μου φαίνεται τρελό που έχω φτάσει τα 11 μετάλλια»

Για την πορεία της, η ίδια πρόσθεσε πως δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε εδώ. «Θυμάμαι να λέω στη Ζυρίχη το 2014 στο πρώτο μετάλλιο, ότι αυτό είναι το πρώτο από πολλά μετάλλια. Αλλά είχα στο μυαλό μου 3-4 μετάλλια, 3-4 από όλες τις διοργανώσεις εννοώ. Τώρα που φτάσαμε στα 11, σίγουρα το λέω και δεν το συνειδητοποιώ, μου φαίνεται λίγο τρελό».

Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό κλειστού στην Κωνσταντινούπολη

«Το φθινόπωρο – χειμώνας το 2022 και το ξεκίνημα το 2023 θα είναι πιο δυνατά σε ό,τι έχει να κάνει με την προπόνηση ώστε να αφήσουμε το σώμα μου να είναι πιο υγιές στην Ολυμπιακή χρονιά. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε στο Ευρωπαϊκό κλειστού στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος θα είναι ο πρώτος στόχος για το 2023. Σίγουρα σκέφτομαι και το Παγκόσμιο ανοιχτού στη Βουδαπέστη το καλοκαίρι, να επιστρέψω στα μετάλλια και σε παγκόσμιο επίπεδο» είπε για τους επόμενους στόχους της η χρυσή Ολυμπιονίκης.