«Κατέψυξε» τη νεκρή σύζυγό του με την ελπίδα ότι θα αναστηθεί

22 Αυγούστου, 2017 7:49 ΜΜ
More videos

Το σώμα της νεκρής συζύγου του κατέψυξε ένας Κινέζος με την ελπίδα ότι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα ξαναζωντανέψει.

Το σώμα της Ζιαν Γουενλιάν, η οποία πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων σε ηλικία 49 ετών, θα τοποθετηθεί σε υγρό άζωτο στους μείον 196 βαθμούς Κελσίου σε ένα κέντρο κρυογονικής στην επαρχία Σανντόνγκ της Κίνας.

Ο επίσης 49χρονος άντρας, Γκουί Τζουνμίν, δήλωσε σε κινεζικά ΜΜΕ ότι πήρε την απόφαση από αγάπη και επειδή πιστεύει ότι η σύζυγός του δεν έχει πεθάνει, αλλά… κοιμάται.

Σε δηλώσεις του στο Xinhua News Agency, ανέφερε ότι δεν ήθελε να την αφήσει και δεν θα ήθελε να τη δει να αποτεφρώνεται.

«Δεν θέλω να τη δω να εξαφανίζεται στις φλόγες, χωρίς να μείνει τίποτα», ανέφερε.

Yinfeng Biological Group

Σε άλλη του συνέντευξη στο Εθνικό Ραδιόφωνο της Κίνας, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι η σύζυγός του έχει πεθάνει. «Πιστεύω ότι έχει πάει κάπου να ξεκουραστεί για λίγο», είπε, διευκρινίζοντας πως η ενέργειά του θα μπορούσε να κάνει μόνο καλό στην οικογένειά τους, αλλά και να βοηθήσει στην εξέλιξη της επιστήμης.

Η διαδικασία έλαβε χώρα τον περασμένο Μάιο, η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε τώρα από το Yinfeng Biological Group που την ανέλαβε.

Yinfeng Biological Group

Υπάρχουν περίπου 350 κρυογονικά κατεψυγμένα άτομα στον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι στιγμής, κανένα άτομο δεν έχει επανέλθει στη ζωή.

Ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στην «κατάψυξη» στον κόσμο, ήταν ο 72χρονος καθηγητής ψυχολογίας Τζέιμς Μπέντφορντ.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[cnn]