Καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη πληρώνουν Ρομά για να μαζεύουν τα σκουπίδια

29 Ιουνίου, 2017 6:05 ΠΜ
More videos

Όσο το αδιέξοδο στις συνομιλίες της κυβέρνηση με τους εργαζόμενους στους Δήμους παραμένει, τόσο οι πολίτες παραμένουν όμηροι, των σκουπιδιών και της δυσωδίας σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη οι καταστηματάρχες απηυδυσμένοι από την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη και κυρίως έξω από τα καταστήματά τους, έφτασαν στο σημείο να πληρώσουν Ρομά για να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους δρόμους και να τα μεταφέρουν με οχήματά τους σε άλλους χώρους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Thestival ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της πόλης, την πρωτοβουλία αυτή πήραν οι επιχειρηματίες κυρίως στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι πληρώνουν μάλιστα ταρίφα 100 ευρώ του Ρομά για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Οι Ρομά δεν διστάζουν να κάνουν και… προσφορές στους καταστηματάρχες προσφέροντας τέσσερα δρομολόγια στην τιμή των 200 ευρώ.

Φυσικά η πρακτική αυτή δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το κρύβει κάτω από το χαλί, αφού οι Ρομά δεν μεταφέρουν τα σκουπίδια στους ΧΥΤΑ, αλλά τα εναποθέτουν σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες στη δυτική είσοδο της πόλης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ενημερωμένος για την κατάσταση αυτή, όπως και η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει της δράση των Ρομά.

[thestival]