Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΚαταπέλτnς ο Τσαφούλιας: Πήρε θέση για τον Πάνο Βλάχο, τον αθώωσε και...

Καταπέλτnς ο Τσαφούλιας: Πήρε θέση για τον Πάνο Βλάχο, τον αθώωσε και τους έβαλε όλους στη θέση τους

Μια τηλεφωνική παρέμβαση θέλησε να κάνει ο Σωτήρης Τσαφούλιας στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής και να αναφερθεί στον Πάνο Βλάχο.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε το τραγούδι του ηθοποιού, τοποθετήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια παράστασής του, ο Πάνος Βλάχος ανέφερε σε στίχο του: «Σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Πανόπουλου, ο οποίος ανέφερε πως αν έστω και ένας δεν καταλαβαίνει ένα αστείο, τότε μάλλον δεν είναι αστείο και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με το τι λέμε, ο Σωτήρης Τσαφούλιας κάλεσε στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται».

Δείτε το βίντεο«Επειδή έχουν ακουστεί πάρα πολλά πράγματα τον τελευταίο καιρό κι επειδή και εμένα με έχουν μαλώσει κάποιες εκπομπές, γιατί είχα το θράσος να αργήσω να ενημερωθώ και να τοποθετηθώ για το θέμα, θέλω να τοποθετηθώ και να πω ότι δεν είναι επιχείρημα αν έστω και ένας που ακούει δεν καταλαβαίνει και να προσέχουμε τι λέμε. Τότε θα έπρεπε να αποσύρουμε τη Μήδεια, μη τυχόν κάποια γυναίκα σκοτώσει τα παιδιά της και τεμαχίσει τον αδελφό της για να εκδικηθεί τον άντρα της. Το να προσέχουμε τι λέμε δεν θα έπρεπε να αφορά την Τέχνη και ειδικά τη σάτιρα», τόνισε.

Πρόσθεσε επιπλέον: «Δεύτερον, δεν υπάρχει πτυχίο σατυρικού καλλιτέχνη για να πούμε ποιος δικαιούται και ποιος όχι να κάνει σάτιρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την προτροπή της βίας, να σας θυμίσω ότι υπάρχει συνάνθρωπός μας που ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για τον Πάνο Βλάχο, όταν ο ίδιος πριν χρόνια, στην υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έδινε οδηγίες σε γυναικοκτόνους πώς να κάνουν τον φόνο και να μείνουν μόνο τέσσερα χρόνια στη φυλακή για να μη καταστρέψουν τη ζωή τους».

Επιπλέον, ανέφερε: «Έρχεται ο δημοσιογράφος που έχει τη διένεξη με τον Πάνο Βλάχο, που μπορούσε να κάνει πλάκα με τις σφαίρες που είχε δεχτεί ο κύριος Κοτζιάς, αλλά εξέλαβε ως βία το τραγούδι του Πάνου. Το τραγούδι παίζει ένα χρόνο στα ραδιόφωνα. Αν αυτό το πράγμα που πολλές εκπομπές το θεώρησα a priori προτροπή σε φόνο και βία και έχοντας αυτή τη γνώση και την πεποίθηση το αναμετέδωσαν, τι πρέπει να κάνει ο εισαγγελέας; Ο Βλάχος τραγουδούσε σε 500 άτομα, οι εκπομπές αυτές δείξανε το βίντεο σε 6 εκ. κόσμο. Όταν γνωρίζεις ότι ένα πράγμα προτρέπει σε βία και το αναπαράγεις, αν ο εισαγγελέας πρέπει να δέσει τον Πάνο Βλάχο, σε όσους το αναπαρήγαγαν τι πρέπει να κάνει;».

Τέλος, τόνισε χιουμοριστικά: «Επειδή έχω κάνει τρεις αστυνομικές σειρές και όταν τις έκανα, έκανα μεγάλη έρευνα, δεν γνώρισα ποτέ μου νεκρόσακο να χωράει δυο ανθρώπους. Όταν μιλάμε για έναν δημοσιογράφο και έναν πολιτικό, το μυαλό οποιουδήποτε νοήμονα ανθρώπου θα έπρεπε να πάει στο τσουβάλιασμα. Αυτό ήταν το νόημα του τραγουδιού».

Τα πιο σημαντικά