Καταλήψεις Λυκείων και πορείες μαθητών για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

15 Νοεμβρίου, 2018 12:46 ΠΜ
More videos

Σημαντικός αριθμός σχολείων σε πέντε Νομούς της χώρας τελούν υπο κατάληψη από τους μαθητές τους, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας αυτών για το προσύμφωνο των Πρεσπών που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία υπο κατάληψη τελούν δύο Λύκεια στη Θεσσαλονίκη, Λύκεια την Καβάλα, την Αττική, την Πιερία, και το Κιλκίς. Μάλιστα 400 μαθητές από τέσσερα Λύκεια του Κιλκίς πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη του Κιλκίς, φωνάζοντας συνθήματα για τη ελληνικότητα της Μακεδονίας με την πορεία να καταλήγει στο δημαρχείο της πόλης.

Ανάλογη πορεία πραγματοποίησαν μαθητές γυμνασίων καθώς και γενικών και επαγγελματικών λυκείων της Κατερίνης, ενώ 400 μαθητές πραγματοποίησαν πορεία χτές Τρίτη 13 Νοεμβρίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αργότερα 250 μαθητές από άλλα σχολεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας φωνάζοντας το σύνθημα: “Γερά, γερά στα χνάρια του Μελά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδηλώσεις των μαθητών των Λυκείων της χώρας δεν πρόκειται να σταματήσουν σε αυτές τις δύο πόλεις αφού στις 26 Νοεμβρίου στις 10.00-12.00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί πορεία στην πόλη της Λάρισας.

Πάντως τόσο στην περίπτωση της μαθητικής πορείας στο Κιλκίς, όσο και σε αυτή στην Κατερίνη δεν υπήρξε κάλυψη από τα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2018 – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΩΡΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !??️☑️Η νεολαία της Κατερίνης κατέβηκε στους δρόμους για να φωνάξει δυνατά ότι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ !

Gepostet von This was Hellas – Αυτή ήταν η Ελλάδα am Mittwoch, 14. November 2018