Καταλήψεις ακόμα και για τα αεροπλάνα Rafale κάνουν οι μαθητές

24 Σεπτεμβρίου, 20208:06 ΜΜ
More videos

Με τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη να ανέρχονται περίπου στα 200, εντύπωση προκαλούν τα αιτήματα των μαθητών μεταξύ των οποίων και η αγορά… των μαχητικών Rafale. Η κυβέρνηση πάντως προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων που θα βάλουν τέρμα στο φαινόμενο των καταλήψεων.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι εξετάζονται μέτρα ώστε να μη γίνονται καταλήψεις, οι οποίες δημιουργούν αφενός πρόβλημα στη σχολική χρονιά, αφετέρου στην υγεία των μαθητών που προχωρούν σε αυτές, εν μέσω πανδημίας. Mάλιστα ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι ενώ στην αρχή υπήρχε ο φόβος μην κλείσουν τα σχολεία από τον κορονοϊό τελικά έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν 6-7 φορές περισσότερα κλειστά σχολεία λόγω των καταλήψεων.

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις.Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας σε χθεσινές του δηλώσεις.

Εντύπωση προκαλούν τα αιτήματα των μαθητών που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις, αφού γίνεται προσπάθεια σύνδεσης των προσλήψεων εκπαιδευτικών, με την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale.

Στο κείμενο πρόσκληση για το σημερινό συλλαλητήριο, στις 10 στα Προπύλαια, οι μαθητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Από τη μεριά της η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε πως το σύνολο των σχολικών μονάδων που είναι σε κατάληψη, με βάση τα στοιχεία της Τρίτης δεν ξεπερνάει τα 200. «Η θέση των παιδιών είναι μέσα στην τάξη και οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται με ανοιχτά τα σχολεία» και αναφερόμενη στα αιτήματα των καταληψιών τόνισε πως «αυτό που συμβαίνει μέσα στις σχολικές μονάδες υπό κατάληψη έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με αιτήματα που έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα και κάποια που έχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει δοθεί ως κατεύθυνση σε διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης είναι να εξηγήσουν στα παιδιά τις νέες συνθήκες και γιατί έχουν επιβληθεί αυτά τα μέτρα».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News