Καταγγελία: Γονείς στέλνουν σε δασκάλους απειλητικές επιστολές για τις μάσκες

7 Σεπτεμβρίου, 2020 11:02 ΜΜ
More videos

Την ανάγκη να θωρακιστούν νομικά οι εκπαιδευτικοί σημειώνει ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, ενώ αφήνει αιχμές για τα μέτρα στα σχολεία.

Γονείς “απειλούν ότι θα στραφούν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους” κατήγγειλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας ο οποίος είπε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν γίνεται να “έχουν προβλήματα ενώ προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους”.

“Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία από ανθρώπους της κατηγορίας που διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή” υπογράμμισε ο κ. Κικινής.

“Θεμιτή η στάση των διαμαρτυρόμενων γονέων για τη χρήση της μάσκας, όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας” σημείωσε, τονίζοντας ότι οι δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.

Τέλος, ο κ. Κικινής ζήτησε λιγότερο αριθμό μαθητών στα τμήματα, υπουργική απόφαση και όχι οδηγία για τις μάσκες καθώς και διπλάσιο προσωπικό καθαρισμού στα σχολεία. “12θεσια σχολεία έχουν μόνο μία καθαρίστρια” ανέφερε χαρακτηριστικά.