Καταγγελία αστυνομικών: «Υπάλληλοι στην εστίαση μας ζητούν ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού»

30 Αυγούστου, 2021 11:03 ΠΜ
More videos

Τα Σώματα Ασφαλείας είναι «υποψήφια» για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Σε μια πρωτόγνωρη καταγγελία προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σε ερώτημα που θέτει προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου κ. Μιχάηλ Καραμαλάκη, η Ένωση αναφέρει ότι έχει υπάρξει καταγγελία συναδέλφων αστυνομικών από το τμήμα Ασφαλείας, ότι υπάλληλοι εστίασης ζητούν την ταυτότητα τους, προκειμένου να εξακριβώσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θέμα: «Ερώτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής αναφορικά με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και του πιστοποιητικό εμβολιασμού σε αναρμόδια πρόσωπα».

Κύριε Αρχηγέ,

Αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσία Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής απευθύνθηκαν στην Ένωσή μας, γνωστοποιώντας το εξής. Από την έναρξη ισχύος του μέτρου περί ελέγχου του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τον ιό COVID-19 πραγματοποιείται παράλληλα, όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι, διασταύρωση των στοιχείων της αστυνομικής ταυτότητας από υπαλλήλους της εστίασης.

Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια, οι Αστυνομικοί της Ασφαλείας να μην μπορούν να εκτελέσουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με την ίδια ευκολία όπως πρότερα, καθώς αυτομάτως γίνεται γνωστό τοις πάσι η ιδιότητά τους, προκειμένου να εισέλθουν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, είμαστε αποδέκτες ερωτημάτων από τα μέλη μας, κατά πόσο ιδιώτες (άτομα δηλαδή που δεν ασκούν δημόσια εξουσία) δικαιούνται να πραγματοποιούν σε δημόσιους λειτουργούς ή σε αλλά άτομα ταυτοπροσωπία, ελέγχοντας αστυνομικά δελτία ταυτότητας, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα ιατρικά και λοιπά προσωπικά δεδομένα.

Παρακαλούμε πολύ, όπως δώσετε λύση στο συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»