Καταγγελία: Ασφαλίτες έσπασαν το χέρι 13χρονου μαθητή στη Λάρισα

3 Απριλίου, 2021 1:48 ΠΜ
More videos

Ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής βίας καταγγέλεται, αυτή τη φορά σε βάρος μαθητών που ήταν σε πάρκο της Λάρισας. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, ένας από τους μαθητές οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι.

Σύμφωνα με την καταγγελία γονέα, την Τρίτη 30 Μαρτίου πέντε μαθητές που καθόταν σε πάρκο στη Λάρισα και συζητούσαν περικυκλώθηκαν από ασφαλίτες οι οποίοι επιχείρησαν να τους τρομοκρατήσουν.

Οι μαθητές θεώρησαν ότι είχαν να κάνουν με κλέφτες, καθώς οι άνδρες ήταν με πολιτικά, και προσπάθησαν να φύγουν. Ο ένας μαθητής βρέθηκε στο έδαφος με λαβή ακινητοποίησης που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του.

Το περιστατικό αστυνομικής βίας καταγγέλθηκε εγγράφως από γονέα μαθητή και από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας. Οι γονείς των μικρών μαθητών εξετάζουν το ενδεχόμενο άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματος με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών με πολιτικά.

Ο γονέας στην καταγγελία του αναφέρει ότι το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και ωμής βίας κατά ανήλικων παιδιών σημειώθηκε στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου Λάρισας στις 30 Μαρτίου στις ώρα 20:30. «Ως γονέας και πολίτης θεωρώ αδιανόητο το παιδί μου, 13 χρονών, αντί να βγαίνει μια βόλτα στο πάρκο με σκοπό να ξεσκάσει (ειδικά αυτό τον καιρό λόγω της πανδημίας), να γυρίζει από αυτό με κλάματα και σε κατάσταση σοκ» .

Όπως αναφέρει ο γονέας του μαθητή, τρία κορίτσια και δύο αγόρια κάθονταν και συζητούσαν στο πάρκο, όταν περικυκλώθηκαν από 6 έως 7 άτομα με μάσκες, χωρίς διακριτικά και χωρίς να συστηθούν, ρίχνοντας το φως των φακών που κρατούσαν στα πρόσωπα, «αρχίζοντας να διατάζουν να δείξουν τα χέρια τους, να τους ψιθυρίζουν διάφορα λόγια με άκομψο τρόπο, χωρίς τα παιδιά να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς τους ζητούν» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά νομίζοντας ότι είναι θύματα ληστείας, πανικοβλήθηκαν, «λόγω της συμπεριφοράς και της εμφάνισης των εν λόγω ατόμων» και προσπάθησαν να απομακρυνθούν. Ο ένας μαθητής προσπαθώντας να απομακρυνθεί, ακινητοποιήθηκε με λαβές και τρικλοποδιά. «Προσέξτε: 3-4 ενήλικα άτομα έπιασαν από το λαιμό και στη συνέχεια έριξαν βίαια στο έδαφος ένα 13χρονο. Αποτέλεσμα; O 13χρονος συμμαθητής της κόρης μου στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και τα υπόλοιπα 4 παιδιά σε κατάσταση σοκ, να τρέχουν, να φωνάζουν βοήθεια και να αναζητούν καταφύγιο στα πέριξ του πάρκου εμπορικά καταστήματα!» περιγράφει χαρακτηριστικά.

Το παιδί με το σπασμένο χέρι αντί να το μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο το μετέφεραν στον Τμήμα για ανάκριση! Η αντίδραση της αστυνομίας στους γονείς του μαθητή όταν έφτασαν στο Τμήμα ήταν να ζητήσουν απλά ένα συγνώμη. «Τι να του εξηγήσουμε του παιδιού σαν γονείς; Δεκατριών χρονών παιδί να βλέπει κάποιους, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι είναι όργανα της τάξης, να πιάνουν στα καλά καθούμενα συμμαθητή της με κεφαλοκλείδωμα και με λαβές να τον ρίχνουν βίαια στο έδαφος και να του σπάνε το χέρι!» αναρωτιέται ο γονέας.

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας καταγγέλλει το περιστατικό σημειώνοντας παράλληλα ότι οι γονείς ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες αργότερα, ενώ δίνουν τα εύσημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τους αστυνομικούς που δέρνουν πλέον και 13χρονους μαθητές στα πάρκα.

Η καταγγελία του γονέα που δημοσιεύτηκε στο paidis.com

«Ως γονέας και πολίτης θεωρώ αδιανόητο το παιδί μου (13 χρονών) αντί να βγαίνει μια βόλτα στο πάρκο με σκοπό να ξεσκάσει (ειδικά αυτό τον καιρό λόγω της πανδημίας), να γυρίζει από αυτό με κλάματα και σε κατάσταση σοκ μη θέλοντας ξανά να πάει εκεί, προχωρώ στην παρούσα καταγγελία προς εσάς γνωρίζοντας ότι κάνοντας ανάλογη καταγγελία στην Αστυνομία δεν πρόκειται ουσιαστικά να ακουστώ.

Κατά δήλωση των παιδιών (τα οποία τονίζω είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ και προσπαθούμε ως γονείς να τα ηρεμήσουμε) – η κόρη μου με δύο φίλες της και δύο φίλους, όλοι της ηλικίας της και συμμαθητές -(ήσυχα παιδιά της γειτονιάς μας) καθόντουσαν και συζητούσαν στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου στις 20:30΄.

Ξαφνικά τους κυκλώνουν 6-7 ενήλικα άτομα με μάσκες, χωρίς διακριτικά, χωρίς να τους συστηθούν, θαμπώνοντάς τους με φακούς στο πρόσωπο και αρχίζουν να τους διατάζουν να δείξουν τα χέρια τους, να τους ψιθυρίζουν διάφορα λόγια με άκομψο τρόπο, χωρίς τα παιδιά να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς τους ζητούν.

Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν, επειδή θεώρησαν ότι μάλλον ήταν θύματα ληστείας, λόγω της συμπεριφοράς και της εμφάνισης των εν λόγω ατόμων και η αντίδρασή τους είναι να προσπαθήσουν να απομακρυνθούν. Το ένα αγόρι της παρέας προσπαθώντας να απομακρυνθεί, για κακή του τύχη, το ακινητοποίησαν με λαβές και τον έριξαν με τρικλοποδιά στο έδαφος.