Καταδίκη του Δήμου Βερύκιου για την ομοφοβική επίθεση στον Αύγουστο Κορτώ

3 Απριλίου, 2018 4:59 ΜΜ
More videos

Πριν από 4 χρόνια, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, από τον αέρα της εκπομπής του στο ραδιόφωνο του Alpha, εξαπέλυσε δριμεία ομοφοβική επίθεση σε βάρος του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ, χαρακτηρίζοντάς τον «κυρά Αυγουστίνα» και κάνοντας λόγο για «δικτατορία των γκέι», με αφορμή τη δήλωση του συγγραφέα ότι δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς παραμένει «αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του».

Τότε, ο συγγραφέας ακολούθησε τη δικαστική οδό, μηνύοντας το δημοσιογράφο για το ρατσιστικό του λόγο. Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια μετά, με τον Αύγουστο Κορτώ να γράφει σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ότι η Δικαιοσύνη έκρινε πρωτόδικα ένοχο το Δήμο Βερύκιο για την ομοφοβική επίθεση σε βάρος του.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ομοφοβικές δηλώσεις ανθρώπων με αξιώματα στην ελληνική κοινωνία, όπως η πρόσφατη του μητροπολίτη Αμβροσίου, είναι σημαντικό έστω και ετεροχρονισμένα η Δικαιοσύνη να πράττει τα δέοντα, ώστε να μην αφήνει χώρο σε αναφορές που δεν αρμόζουν σε ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο κράτος.

[efsyn]