Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΚασσελάκης: Με τη βάρκα του Αποστολάκη στη Μακρόνησο – Το «μήνυμα» πίσω...

Κασσελάκης: Με τη βάρκα του Αποστολάκη στη Μακρόνησο – Το «μήνυμα» πίσω από το πλάνο στο βίντεο

Με τη βάρκα του ναυάρχου εν αποστρατεία, επίτιμου αρχηγός ΓΕΕΘΑ και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη έφτασε στη Μακρόνησο ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Με φόντο τη Μακρόνησο, ο κ. Αποστολάκης προβάλλει ξαφνικά στο πλάνο, όταν ο αφηγητής Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στην ανάγκη της ενότητας του κόμματος την επαύριον των εσωκομματικών εκλογών, λέγοντας πως “γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του. Γι’ αυτό θα είμαστε όλοι μαζί”.

Η σκηνοθετική επιλογή της εμφάνισης του ναύαρχου Αποστολάκη στο συγκεκριμένο σημείο της αφήγησης μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς η κατάργηση της υποχρεωτικότητας της στρατιωτικής θητείας, την οποία πρότεινε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Αποστολάκης να κρατήσει προσφάτως αποστάσεις από τον κ. Κασσελάκη, δηλώνοντας πως «δεν έχει νόημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή με την κατάσταση που είμαστε η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας», μολονότι οι δυο τους συνδέονται με στενή φιλία.

Ο κ. Αποστολάκης εικονίζεται στο βίντεο με κόκκινη αδιάβροχη νιτσεράδα που χρησιμοποιείται από ναυτικούς και ψαράδες, ενώ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου, οι δυο τους είχαν νοικιάσει σκάφος από την Αλεξανδρούπολη, μεταβαίνοντας σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και ακριτικές νησιωτικές περιοχές, εξηγώντας τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικά, ο κ. Αποστολάκης τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά της “μια καλή υποψηφιότητα”, για να δηλώσει, ωστόσο, στη συνέχεια πως “η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί και αυτή να αποτελέσει μια πολύ καλή πρόταση για την κεντροαριστερά”.

«Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο με καινοτόμες ιδέες και μεγάλη επιστημονική κατάρτιση. Κάθε υποψήφιος που προτάσσει ένα αξιόλογο και φρέσκο πρόγραμμα που απηχεί την κοινωνία και τις ανάγκες της μπορεί να αποτελέσει δυναμικό κεφάλαιο για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος» σύμφωνα με τον ναύαρχο Αποστολάκη.

Τα πιο σημαντικά