Τραγικό τέλος για την Κάσια Γκαλιάνιο, την πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην ισπανική πόλη, Μαρμπέγια. Η ίδια ζούσε μόνη της, εξορισμένη από την οικογένεια και μακριά από τις τρεις κόρες της, ενώ η αιτία θανάτου ήταν υπερβολική δόση ναρκωτικών.
Είχαν προηγηθεί μήνες εξαντλητικής μάχης κατά του πρώην συζύγου της ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης.
Η 45χρονη Γκαλιάνιο, είχε δώσει μάχη για την επιμέλεια των τριών παιδιών της και ζούσε μόνη της στην Ισπανία, ενώ πάλευε με προβλήματα αλκοολισμού και κατάθλιψης.
Ήταν η τρίτη σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι, 73 ετών, θείου του Εμίρη του Κατάρ. Παντρεύτηκαν το 2004, έζησαν 8 χρόνια μέσα στη χλιδή και απέκτησαν τρεις κόρες.
View this post on Instagram
Ωστόσο, το παραμύθι δεν κράτησε, αφού όχι μόνο χώρισαν αλλά έδωσαν σκληρή μάχη για την επιμέλεια των τριών κοριτσιών για 10 χρόνια.
Η σχέση τους διαλύθηκε το 2012 με μια σκανδαλώδη δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των τριών ανήλικων κοριτσιών τους.
Μάλιστα, η ίδια είχε κατηγορήσει τον σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση τόσο σε βάρος της όσο και σε βάρος της μεγαλύτερης κόρης τους. Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ ενώ ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Σήμερα, ο 73χρονος πρίγκιπας του Κατάρ, δεν διατηρεί σχέση με δύο από τις κόρες του και καλύπτει μόνο τα έξοδά τους σε λιτά ξενοδοχεία ή ολιγοήμερη διαμονή.
Αντίθετα, η ανήλικη εκ των τριών αδελφών, η οποία είναι 15 ετών, ζει με τον πατέρα της σε ένα παλάτι 5.000 τετραγωνικών μέτρων στην πολυτελή Avenue Montaigne στο Παρίσι. Το κορίτσι ζει “απομονωμένο από τον κόσμο, έχοντας εγκαταλείψει το σχολείο”, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisian.
Η κόρη της ειδοποίησε την αστυνομία
Ισπανοί αστυνομικοί βρήκαν το σώμα της στο κρεβάτι, χωρίς να φέρει σημάδια σωματικής κακοποίησης, μετά από τηλεφώνημα της κόρης της στην ισπανική αστυνομία από το Παρίσι όπου ζει. Η νεαρή είπε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τη μητέρα της για μέρες και ανησύχησε.
Η Κάσια Γκαλάνιο και ο Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι παντρεύτηκαν το 2004 και μετά τον χωρισμό τους, η ίδια έδινε μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους, για πάνω από 15 χρόνια.
Τον είχε κατηγορήσει πως κακοποίησε σεξουαλικά μία από τις τρεις κόρες τους, με εκείνον να το αρνείται.
Το δικαστήριο του Παρισιού είχε απορρίψει τα αιτήματα επιμέλειας. Η Γκαλάνιο υπέφερε για μήνες από νευρικές κρίσεις και ως αποτέλεσμα, ο δικαστής ανέβαλε την υπόθεση μέχρι να γίνει ψυχολογική αξιολόγηση.
Η ισπανική δικαιοσύνη διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού, για να βρεθούν τα αίτια θανάτου της.
Το παραμύθι που κατέληξε εφιάλτης
Γεννημένη στο Λος Άντζελες και με πολωνική καταγωγή, η 45χρονη έμενε σε ένα από τα σπίτια του ζευγαριού στη Μαρμπέγια ενώ αντιμετώπιζε κατάθλιψη και προβλήματα με το αλκοόλ.
Η Κάσια Γκαλάνιο γεννήθηκε στην Κρακοβία και μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμη παιδί. Σπούδασε στο κρατικό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και εργάστηκε για λίγο για την Morgan Stanley προτού η ζωή της αλλάξει εντελώς το 2004, όταν γνώρισε τον σύζυγό της σε μια επίσκεψη στο Παρίσι ενώ έκανε ένα διάλειμμα από τις σπουδές της. Δεν επέστρεψε ποτέ στο κολέγιο, καθώς έζησε το… παραμύθι με τον πρίγκιπα και πεντρεύτηκε τον Αλ-Θάνι με τον οποίο απέκτησε τρεις κόρες: τη Sheikha Malak, τη Sheikha Yasmin και τη Sheikha Reem.
Η ίδια έχει στο προφίλ της στο instagram φωτογραφίες μόνο με τις δύο μεγαλύτερες κόρες της.
Τότε η Κάσια είχε παρουσιαστεί τότε ως η τέλεια πριγκίπισσα του Κατάρ, αν και η ίδια προτιμούσε να ζει στη ισπανική Μαρμπέγια. Το 2009 κέρδισε ένα άγνωστο ποσό από την Barclays Bank, αφού βοήθησε τον σύζυγό της να απεμπλακεί από μια υποτιθέμενη απάτη 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της δεν ανταπέδωσε ποτέ την πίστη της και κατά τη διάρκεια του γάμου τους κατήγγειλε ότι συνέχισε να κακοποιεί τόσο αυτήν όσο και ένα από τα παιδιά τους.
Πριν από περίπου ένα μήνα η Γκαλιάνο είχε δώσει συνέντευξη στο “Women’s World Show TV” στην οποία αναφερόταν στον πρώην συζυγό της Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι.
“Όταν πληγώνεις κάποιον, δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή τι είσαι, θα πρέπει να τιμωρηθείς. Όταν το λέει η κόρη μου, την πιστεύω. Δυστυχώς, είναι μια φρικτή ιστορία. Κάτι που μας χτύπησε πολύ σκληρά”.
Ακόμα είχε συμβουλεύσει κάθε γυναίκα να μιλήσει ανεξάρτητα από την κατάστασή της. “Αν έχεις υποστεί κακοποίηση, δεν μπορείς να μην πεις τίποτα”.