Κάρολος σε Χάρι: «Μην φέρεις μαζί σου τη Μέγκαν – Είναι ανεπιθύμητη» – Απίστευτοι διάλογοι λίγο πριν πεθάνει η Ελισάβετ

10 Σεπτεμβρίου, 2022 1:43 ΜΜ
More videos

Το σοκ που προκάλεσε στη Βρετανία η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ την Πέμπτη το μεσημέρι για την “υπό παρακολούθηση υγεία” της Βασίλισσας … στο αγαπημένο της Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, δεν περιορίστηκε στους απλούς πολίτες. Αφού όλοι κατάλαβαν ότι αυτή τη φορά τα πράγματα με την υγεία της Βασίλισσας ήταν σοβαρά. Πολύ σοβαρά.

Ήταν ακόμη μια αφορμή για ένα νέο επεισόδιο στο οικογενειακό δράμα με τίτλο Megexit, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα DailyMail, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε και πάλι ο “αντάρτης” πρίγκιπας Χάρι.

Όπως είναι γνωστό, ο Χάρι έφτασε τελευταίος και έφυγε πρώτος. Πέρασε μόνο 12 ώρες στο Κάστρο και δεν πρόλαβε ζωντανή τη γιαγιά του καθώς η ώρα άφιξής του ήταν μιάμιση ώρα μετά την επίσημη αναγγελία του θανάτου της.

Το πρωί της Παραασκευής, ήταν ο πρώτος που πήρε το αεροπλάνο, μόνος του, για το Λονδίνο ώστε να επιστρέψει στη βρετανική κατοικία της οικογένειάς του, στο Frogmore Cottage στο Ουίνσδορ, εκεί όπου είχε μείνει να τον περιμένει η Μέγκαν.

Τι συνέβη στη βασιλική οικογένεια από τη στιγμή της ανακοίνωσης και μετά

Η κινητοποίηση των μελών της βασιλικής οικογένειας ήταν άμεση. Τα μεγαλύτερα παιδιά της Ελισάβετ βρίσκονταν ήδη στη Σκωτία. Κάρολος και Αννα βρέθηκαν πολύ γρήγορα στο Μπαλμόραλ. Άντριου, Έντουαρντ, η σύζυγός του Σόφι και βέβαια, ο νέος διάδοχος του θρόνου, Γουίλιαμ, ήταν θέμα λίγης ώρας να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό το Αμπερντίν της Σκωτίας και από εκεί, στο Κάστρο.

Σημειώνεται, ότι ευθύς εξαρχής έγινε γνωστό ότι η Κέιτ δεν θα μετέβαινε στη Σκωτία.

Κατά σατανική σύμπτωση, τα “αγκάθια” της βασιλικής οικογένειας, Χάρι και Μέγκαν, βρίσκονταν ούτως ή άλλως στο Λονδίνο για να παραβρεθούν σε μια εκδήλωση. Ο Χάρι ξεκίνησε αμέσως για τη Σκωτία για να βρεθεί στο πλευρό της αγαπημένης του γιαγιάς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μέγκαν.

Τότε όμως είναι που ο Κάρολος “είπε στον Πρίγκιπα Χάρι να ΜΗΝ φέρει τη Μέγκαν στο Μπαλμόραλ για να δει την ετοιμοθάνατη Βασίλισσα”.

Ακολούθησε μισή ώρα εντονότατων συζητήσεων που πυροδοτήθηκαν όταν “κατάπληκτοι” συνεργάτες του Κάρολου άκουσαν από τα μέσα ενημέρωσης ότι οι δύο Σάσεξ ετοιμάζονταν για τη Σκωτία.

Αρκετά, αργότερα διευκρινίστηκε ότι ο Χάρι θα ταξίδευε μόνος.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, ο πρίγκιπας Χάρι και η δούκισσα του Σάσεξ προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου αναταραχή στα παρασκήνια του Παλατιού και μάλιστα σε στιγμές μεγάλης έντασης, καθώς η Ελισάβετ περνούσε τις τελευταίες της ώρες.

Η Κέιτ ήξερε τι πρέπει να κάνει

Βρετανικά ΜΜΕ αναφερόμενα στη στάση της Κέιτ, σημειώνουν ότι για τη σύζυγο του Γουίλιαμ εξαρχής, δεν τέθηκε ζήτημα μετάβασης της στο Μπαλμόραλ.

“Ήταν μια στιγμή μόνο για τους εξ αίματος συγγενείς της Βασίλισσας”, σημειώνεται για να διευκρινιστεί ότι είναι μόνο εν μέρει ορθό ότι η Κέιτ έμεινε πίσω για να είναι με τα τρία παιδιά της που είχαν μόλις ολοκληρώσει την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

Στην Κέιτ, αποδίδεται ότι είχε το σωστό ένστικτο για το τι έπρεπε να πράξει.

Γιατί πήγαν να αποκλείσουν τον Χάρι από το να βρεθεί στο προσκέφαλο της αγαπημένης του γιαγιάς

Το γεγονός βέβαια ότι ο Χάρι ήταν ο αγαπημένος εγγονός της Ελισάβετ, περιέπλεκε περισσότερο τα πράγματα. “Ο Κάρολος είπε στον Χάρι ότι δεν ήταν σωστό ή πρέπον να βρεθεί η Μέγκαν στο Μπαλμόραλ σε μια στιγμή τόσο βαθιάς θλίψης”, είπε πηγή από το βασιλικό περιβάλλον στην εφημερίδα. “Του δόθηκε να καταλάβει ότι ούτε η Κέιτ θα πήγαινε και ότι ο αριθμός των προσώπων που θα μετέβαιναν έπρεπε να περιοριστεί στη στενή οικογένεια”.

“Ο Κάρολος του το ξεκαθάρισε ότι η Μέγκαν θα ήταν ανεπιθύμητη”.

Ενδεικτικό του κλίματος για τον Χάρι, είναι όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Telegraph, ότι αρχικά ο μικρότερος γιος του Κάρολου και της Νταϊάνα δεν είχε κληθεί να μεταβεί στο Μπαλμόραλ, όπως συνέβη με τον αδελφό του, για “συνταγματικούς” λόγους.

Σχολιάζοντας και εξηγώντας αυτή την αρχική στάση, πηγή προσκείμενη στο Παλάτι είπε στην Telegraph ότι “είναι πολύ δύσκολο να περνάς δύσκολες στιγμές μαζί με κάποιον που ξέρεις ότι σύντομα θα βγάλει βιβλίο με ό,τι κάνεις και λες”.

Για τους γνωρίζοντες, Χάρι και Μέγκαν αντιμετωπίστηκαν με “δυσπιστία” μόλις έγινε σαφές ότι η Ελισάβετ ήταν ετοιμοθάνατη. Κοινώς, δεν τους ήθελαν κοντά τους για να μην διαρρεύσουν στη συνέχεια προσωπικές στιγμές του στενού κύκλου της βασιλικής οικογένειας.

Η διορθωτική κίνηση από το Κάρολο στο διάγγελμα

Το επεισόδιο είναι πλέον λήξαν. Ο νέος Βασιλιάς στο πρώτο διάγγελμά του προς τον βρετανικό λαό αφού εξήρε τον παραδειγματικό βίο και το συνεπές και αφοσιωμένο στο καθήκον έργο της “αγαπημένης του μαμάς”, μίλησε για τα μέλη της οικογένειάς του.

Μίλησε για το στήριγμά του, την βασιλική σύζυγο, πλέον, Καμίλα, τον διάδοχό του Γουίλιαμ, πρίγκιπα της Ουαλίας και την Κάθριν που έλαβε τον τίτλο της αξεπέραστης Νταϊάνα και γίνεται πριγκίπισσα της Ουαλίας, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Χάρι.

“Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Χάρι και τη Μέγκαν, καθώς συνεχίζουν να φτιάχνουν τη ζωή τους στο εξωτερικό”, είπε ο βασιλιάς Κάρολος.

Εκτός από την αγάπη του, ο παππούς του μικρού Άρτσι και της αδελφής του Λίλιμπετ, δίνει στα εγγόνια του, αυτόματα με την ανάρρησή του στον θρόνο, πριγκιπικούς τίτλους.

Αυτό σημαίνει ότι από χθες ο Άρτσι έχει τον τίτλο του πρίγκιπα και η αδερφή του Λίλιμπετ τον τίτλο της πριγκίπισσας.