Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΚαρέλια Α.Ε.: Παρά την πανδημία… ξεπέρασαν και φέτος τα 3,5 εκατ. ευρώ...

Καρέλια Α.Ε.: Παρά την πανδημία… ξεπέρασαν και φέτος τα 3,5 εκατ. ευρώ οι παροχές προς τους εργαζομένους καθώς και σε φορείς και ιδρύματα

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου – απολογισμός της χρονιάς, αλλά και η γιορτή των εργαζομένων της “Καρέλια Α.Ε.” , κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς, φέτος, λόγω της “Πανδημίας” του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε. Ωστόσο, με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ η εταιρεία ανακοίνωσε και φέτος το χριστουγεννιάτικο “μποναμά” προς τους εργαζομένους της αλλά και την προσφορά της προς ιδρύματα και φορείς της πόλης, που συνεχίζει να στηρίζει παρά τις συνέπειες του κορωνοϊού. Επίσης, ο  Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας στέλνει το μήνυμα του προς τους εργαζομένους της επιχείρησης τονίζοντας πως “Σημασία όμως έχει ότι είμαστε όλοι εδώ και ότι δεν λείπει κανείς”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιχείρησης: 

Α. ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ 2020 ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.

1. H έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι φέτος € 250 καθαρά για  κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

2. Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή  ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 καθαρά.

3. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο  2020, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση € 500 καθαρά.

4. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε  κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2020.

Επιπλέον των παραπάνω και λόγω του γεγονότος ότι ειδικά φέτος δεν θα ισχύσει το επίδομα  παρουσίας για ευνόητους λόγους:

5. Όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση των € 1.250 καθαρά. 6. Ειδικότερα όμως, οι εργαζόμενοι των οποίων:

• οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από € 2.500, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση  πέραν των € 1.250, επιπλέον € 500, δηλαδή € 1.750 καθαρά συνολικά.

• οι μηνιαίες αποδοχές κάτω από € 1.700, θα λάβουν πέραν των € 1.250 και των € 500,  επιπλέον € 400, δηλαδή € 2.150 καθαρά συνολικά.

• οι μηνιαίες αποδοχές είναι κάτω από € 1.200, θα λάβουν πέραν των € 1.250 και των €  500 και των € 400, επιπλέον € 300, δηλαδή € 2.450 καθαρά συνολικά.

7. Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε €  1.000 καθαρά.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ 

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. συνεχίζει το κοινωνικό της έργο με την  οικονομική ενίσχυση κοινωφελών φορέων που πραγματικά έχουν ανάγκη την στήριξή μας. Ειδικά για φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό των  € 700.000 τους εξής φορείς:

Ειδικότερα:

1) Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)  με το ποσόν των € 50.000

2) Το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας με το  ποσόν των € 60.000

3) Το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των €  50.000

4) Τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας με το ποσόν των € 75.000

5) Το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσόν των € 125.000 για τον εκσυγχρονισμό των  συστημάτων ενδοεπικοινωνίας μεταξύ ασθενών και νοσηλευτικών σταθμών μέσω της  εγκατάστασης νέων συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας.

6) Το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» για την πολυετή  συνεισφορά του προς το παιδί, με το ποσόν των € 70.000

7) Τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Καλαμάτας για το Κοινωνικό Φαρμακείο, με το ποσόν των €  50.000

8) Το Κέντρο Φροντίδας Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» με το ποσόν των € 100.000

9) Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το ποσόν των € 120.000

Oι έκτακτες αυτές παροχές προς τους εργαζομένους, οι οποίες αναλύονται πιο πάνω, όπως  επίσης και η συνολική ενίσχυση των κοινωφελών φορέων, ξεπερνούν τα € 3.500.000

Γ. ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΚΑΡΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ  ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους σας!

Εύχομαι υγεία, αισιοδοξία, δύναμη και κάθε καλό, σε εσάς και στις οικογένειές σας, για τη νέα χρονιά  που μπαίνει σε λίγες ώρες.

Τι να πει, όμως, κανείς για την χρονιά που αφήνουμε πίσω μας;

Ήταν μια χρονιά που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει. Όποια σενάρια κι αν είχαν μπει στην  προσομοίωση, σίγουρα έλειπε μια λέξη:

«Πανδημία».

Και δεν έλειπε μόνο από τα δικά μας σενάρια, αλλά και από όλα τα σενάρια σε όλα τα μήκη και πλάτη  της γης. Από μικρό παιδί, δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου, να μην είμαστε, τη σημερινή μέρα, μαζί  στην καθιερωμένη γιορτή του εργοστασίου. Κι αυτό, τόσο στις καλές όσο και στις λιγότερο καλές χρονιές. Φέτος, για πρώτη φορά, οι συνθήκες επιβάλλουν να βρισκόμαστε μεν νοερά μαζί, αλλά  χωρίς την παραδοσιακή εορταστική μας συνάθροιση, χωρίς τη ζεστή χειραψία μας.

Σημασία όμως έχει ότι είμαστε όλοι εδώ και ότι δεν λείπει κανείς.  

Και σε αυτό το σημείο θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω και εσάς, έναν προς έναν, διότι όσα μέτρα και  να είχαμε λάβει από την πύλη του εργοστασίου και μέσα, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα αν η στάση  μας έξω από την εταιρεία δεν ήταν εξίσου υπεύθυνη με την στάση μας εντός των εγκαταστάσεών μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ιατρό της εταιρείας, κ. Θ. Μαρκόπουλο, καθώς  και όλη την επιτροπή στελεχών που συνεργάσθηκε στενά μαζί του, ώστε σε έναν χώρο 500 και πλέον  εργαζομένων να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Οι έγκαιρες παρεμβάσεις που έγιναν από τις  αρχές Μαρτίου, αρκετά πριν από το πρώτο «lockdown», υπήρξαν καθοριστικές για την επίτευξη  αυτού του αποτελέσματος.

Ήδη από τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, είχαμε  προσπαθήσει να προβλέψουμε τις πιθανές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η πανδημία στην  πορεία της εταιρείας μας. Οι αρχικές εκτιμήσεις για ενδεχόμενη μεγαλύτερη συρρίκνωση των  πωλήσεων μέσα στο 2020 δεν επαληθεύτηκαν, λόγω των συντονισμένων προσπαθειών Διοίκησης  και εργαζομένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκαν δραματικές αλλαγές στις  συνθήκες των αγορών καπνικών προϊόντων όπου δραστηριοποιούμαστε, εκτός του κλάδου των Duty Free.

Έτσι:

• Καταφέραμε να συγκρατήσουμε την κερδοφορία μας σε αξιοζήλευτα υψηλά επίπεδα, η οποία θα ήταν ακόμα υψηλότερη αν δεν υπήρχε η πρόσφατη διολίσθηση του δολαρίου  έναντι του ευρώ.

• Αυξήσαμε το μεικτό τζίρο μας κατά 2% περίπου, ξεπερνώντας ακόμα και τον περσινό  ιστορικά υψηλότερο. 

• Στην ελληνική αγορά αυξήσαμε, για μια ακόμη χρονιά, το μερίδιο αγοράς της ΚΑΡΕΛΙΑ, στα  μεν τσιγάρα φτάνοντας το 18,5%, στο δε καπνό για στριφτό ξεπερνώντας το 27%. 

• Στις διεθνείς μας αγορές καταφέραμε να περιορίσουμε την πτώση στους όγκους πωλήσεων στα τσιγάρα στο 4,5%, πτώση η οποία προήλθε κυρίως από τη σημαντικότατη μείωση της  ταξιδιωτικής κίνησης και την επακόλουθη συρρίκνωση των πωλήσεων των διεθνών  καταστημάτων Duty Free.

• Σε ότι αφορά τον καπνό για στριφτό τσιγάρο, επιτεύχθηκε ο στόχος μας να ξεπεράσουμε σε  πωλήσεις το 1.000.000 κιλά διεθνώς, επιτυγχάνοντας έτσι αύξηση όγκου που πλησιάζει το  10%.

• Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίσαμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, διπλασιάζοντας την παραγωγική μας ικανότητα σε καπνό για στριφτό τσιγάρο προκειμένου  να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση.

• Αυξήσαμε την κερδοφορία των θυγατρικών μας στο εξωτερικό. Πρέπει να τονίσω ιδιαίτερα  την εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων και μεριδίων στην Βουλγαρία.

Επιστέγασμα της παραπάνω προσπάθειας, αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρεία μας μέσα στο 2020  συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία ποσά φόρων κάθε είδους που ξεπερνούν τα 570 εκ. ευρώ, ενώ οι  εισφορές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ξεπέρασαν τα 7,7 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία μας στάθηκε αρωγή στην προσπάθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας να  αντιμετωπίσει την πανδημία στη χώρα, με την δωρεά 50 υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων  κλινών Μ.Ε.Θ, η παράδοση των οποίων ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Το 2021 αναμένουμε ότι οι προκλήσεις που διαμορφώνονται από τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής  της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Ενδεχομένως χρειαστεί  να αντιμετωπίσουμε συνθήκες σε αγορές τις οποίες δεν μπορούμε να προβλέψουμε σήμερα. Για τον  λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η αυξημένη συνεισφορά όλων μας. Να δουλέψουμε με μεγαλύτερο  ακόμη ζήλο, με περισσότερη φαντασία και δημιουργικότητα, με νέες επενδύσεις και πρωτοβουλίες,  αλλά και συνεχίζοντας την επιτυχημένη στρατηγική των ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων, της  επιμονής στην ποιότητα των προϊόντων μας και κυρίως, τον σεβασμό και την εκτίμηση στον πελάτη  μας.

Σας εύχομαι Καλή Πρωτοχρονιά! 

Ανδρέας Γ. Καρέλιας

Τα πιο σημαντικά