Καρδίτσα: Ήταν τελικά γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. η αποκάλυψη φυτείας με 10.500 χασισόδεντρα;

7 Ιουλίου, 2018 12:58 ΜΜ
More videos

Μια απρόσμενη ανατροπή προέκυψε από την απολογία του φερόμενου ως καλλιεργητή της μεγαλύτερης χασισοφυτείας στα ελληνικά χρονικά με τα 10.564 δενδρύλλια στην περιοχή Καλλίθηρο της Καρδίτσα. Ο 44χρονος άνδρας υποστήριξε ότι πρόκειται για απολύτως νόμιμη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης.

Ο 44χρονος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα και η τοπική αστυνομία σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, που περιλαμβάνει και έναν 24χρονο συγγενή του ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη και αναζητείται.

Ωστόσο, ο φερόμενος ως κάτοχος της χασισοφυτείας έφερε τα πάνω- κάτω στον ανακριτή, λέγοντας ότι δεν έχει σχέση με την φυτεία που ανήκει στον 24χρονο, αλλά και ότι δεν πρόκειται για καλλιέργεια ναρκωτικών αλλά βιομηχανικών προϊόντων.
Ο ίδιος ο 44χρονος δεν είχε δικαίωμα να καλλιεργεί ούτε βιομηχανική κάνναβη εξ αιτίας παλιότερων δοσοληψιών με την δικαιοσύνη κι έτσι την 3,5 στρεμμάτων έκταση που είναι δηλωμένη στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) εκμεταλλεύεται ο 24χρονος. Ο νεαρός -για τον οποίο δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και φέρεται να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

Μετά από αυτά, ο 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος. Εάν οι ισχυρισμοί του αποδειχθούν και επιβεβαιωθούν από όσα θα καταθέσει ο 24χρονος, προτίθενται να ασκήσουν ένδικα μέσα κατά του δημοσίου καταθέτοντας αγωγή με την οποία θα ζητούν αποζημίωση, αφού τα 10.564 δενδρύλλια ύψους 0,30 ως 1,70 μέτρου ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με σπόρους κάνναβης βάρους ενός κιλού και 250 γραμμαρίων.

Ήδη, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ έχει ζητηθεί από γεωπόνους να κάνουν εκτίμηση της ζημιάς που υπέστησαν από την καταστροφή της φυτείας.

Πριν δύο μέρες, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει με ιδιαίτερη περιφάνεια την επιτυχία της ανεβάζοντας και σχετικό video στο twitter.