Καρδίτσα: Χάος με εικονικούς εμβολιασμούς – Τουλάχιστον 47 περιπτώσεις

4 Σεπτεμβρίου, 2021 8:52 ΜΜ
More videos

Πώς αποκαλύφθηκε το «κόλπο» με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στην Καρδίτσα.

Μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση σχετικά με το θέμα του εμβολισμού έγινε γνωστή στην Καρδίτσα, καθώς διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά φέρεται να περνούσε στο σύστημα εικονικούς εμβολιασσμούς κατά του κορονοϊού, για άτομα που δεν έλαβαν ποτέ το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», έχουν εντοπιστεί έως τώρα 47 τέτοιες περιπτώσεις.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα, που συμπληρώνουν οι πολίτες στο ραντεβού τους για το εμβόλιο.

Έπειτα, ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία οδήγησε στο ότι έχουν γίνει 47 εικονικοί εμβολιασμοί πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο.

Σε διαθεσιμότητα η υπάλληλος

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ, ενώ τεθεί σε διαθεσιμότητα η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου. Από πλευράς Υγειονομικής Περιφέρειας, γίνεται λόγος για «παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού».

Πώς στήθηκε η «απάτη»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η υπάλληλος φέρεται να εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και να μπαίνει παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της.

Υποψίες κίνησε αρχικά το γεγονός πως η υπάλληλος βρισκόταν στο εμβολιαστικό κέντρο και… σε ώρες εκτός υπηρεσίας.

Η πλειοψηφία των εικονικά εμβολιασμένων φέρεται να προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κοινή καταγωγή με την υπάλληλο που φέρεται να εμπλέκεται.

Αυτό που διερευνάται είναι οι εικονικά εμβολιασμένοι είναι αντιεμβολιαστές που ήθελαν να κερδίσουν έτσι τα προνόμια των εμβολιασμένων αλλά και τα κίνητρα της υπαλλήλου, αν δηλαδή προσέφερε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες με αντίτιμο.

Πλεύρης: Καμία ανοχή

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά», ανέφερε σε δήλωσή του ο Θάνος Πλεύρης.