Καρχαρίας-φάντασμα καταγράφηκε για πρώτη φορά σε κάμερα και έχει ένα πέος στο κεφάλι του.

17 Δεκεμβρίου, 2016 2:49 ΜΜ
More videos

Γνωρίστε τον καρχαρία φάντασμα των ωκεανών, ένα μυστηριώδες πλάσμα που δεν έχετε ξαναδεί! Παρόλο που αυτό το πλάσμα υπάρχει εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή πριν από τους δεινόσαυρους, αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στην κάμερα. Στο συγκλονιστικό βίντεο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά αυτό το παράξενο και χλωμό πλάσμα, γνωστό και ως χίμαιρα.

Όταν το Ινστιτούτο Monterey Bay Aquarium Research στην Καλιφόρνια έφτιαξε ένα τηλεχειριζόμενο όχημα που μπορούσε να πάει σε μεγάλο βάθος μέσα στον ωκεανό, δεν περίμεναν να δουν τον καρχαρία-φάντασμα. “Αυτοί που έφτιαξαν το βίντεο είναι στην πραγματικότητα γεωλόγοι. Υπό κανονικές συνθήκες, οι άνθρωποι δεν θα έψαχναν σε αυτό το σημείο της θάλασσας, οπότε πρόκειται για καθαρή τύχη”, ανέφερε ο Ντέιβ Έμπερτ, εργαζόμενος του Ινστιτούτου.

Η μπλε χίμαιρα με την μυτερή μύτη βρίσκεται συνήθως κοντά στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία και είναι η πρώτη φορά που εθεάθη στο βόρειο ημισφαίριο. Το ενδιαφέρον είναι, ότι αυτό το πλάσμα έχει ένα πτυσσόμενο γεννητικό όργανο στο κεφάλι του και μικρά σημάδια που λειτουργούν ως αισθητήρες, που τους επιτρέπουν να εντοπίσουν το επόμενο γεύμα τους.

Ο καρχαρίας- φάντασμα δεν ήταν ντροπαλός μπροστά την κάμερα. “Ήταν σχεδόν κωμικό…ερχόταν και ακουμπούσε την μύτη του στον φακό, κολυμπούσε τριγύρω και μετά ερχόταν πάλι.” Με την βοήθεια της τεχνολογίας, αναρωτιόμαστε σε πόσα ακόμα πλάσματα θα πούμε “Γεια” τα επόμενα χρόνια!

Αυτό το είδος υπάρχει εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια, αλλά είναι ίσως η πρώτη που καταγράφεται στην κάμερα.

Γνωρίστε τον καρχαρία- φάντασμα των ωκεανών, ένα μυστηριώδες πλάσμα που δεν έχετε ξαναδεί.

Αυτό το μυστηριώδες πλάσμα έχει ένα πτυσσόμενο γεννητικό όργανο στο κεφάλι του.

Εντοπίστηκε από μια τηλεχειριζόμενη μηχανή σε μεγάλο βάθος στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

[Monterey Bay Aquarium Research InstituteFacebookInstagram]

Ακολουθήστε μας στο facebook: