Καρχαρίας 7 μέτρων εντοπίστηκε στην Αυστραλία παρόμοιος με αυτόν από την ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία»!

20 Ιανουαρίου, 2016 4:58 ΜΜ
More videos

Μεγάλος Λευκός καρχαρίας που εκτιμάται πως είχε μήκος επτά μέτρα εντοπίστηκε να κολυμπά στα ανοιχτά της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία, από ελικόπτερο που «περιπολούσε» την περιοχή, χθες το απόγευμα.

Ο καρχαρίας εντοπίστηκε σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή Marino Rocks με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός, οι λουόμενοι να απομακρυνθούν και προγραμματισμένες εκδηλώσεις να ματαιωθούν.

ADEIITH4

«Είναι ο μεγαλύτερος που έχω δει ποτέ», ανέφερε ένας από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο περιπολίας.

This just sent in of the massive 7m White spotted off Marino Rocks this afternoon from the Westpac Heli.

Posted by Shark Alerts South Australia on Saturday, January 16, 2016

Είναι πιθανό οι μεγάλοι λευκοί να ξεπερνούν και τα έξι μέτρα, σύμφωνα με τον ειδικό Andrew Fox που μίλησε στη Daily Mail, ο οποίος υποστήριξε ωστόσο πως η εκτίμηση των επτά μέτρων, για τον καρχαρία που προκάλεσε χθες τρόμο, ήταν υπερβολή.ADEIITH1

«Ειλικρινά, ακόμα και ένας καρχαρίας πέντε μέτρων είναι γιγάντιος και μοιάζει δυο φορές μεγαλύτερος- οπότε μπορεί κανείς να φανταστεί τι προκαλεί στην αντίληψη των ανθρώπων καρχαρίας έξι μέτρων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος που παρατήρησε τον Μεγάλο Λευκό κοντά στην Αδελαΐδα είναι έμπειρος, που δείχνει πως η εκτίμησή του δεν αποκλείεται να είναι σχετικά αξιόπιστη. Ωστόσο, όπως τόνισε, το μέγεθος ενός καρχαρία μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο εφόσον μετρηθεί.

Η υπηρεσία Shark Alerts South Australia ανακοίνωσε πάντως πως χρησιμοποίησε το έξι μέτρων ταχύπλοό της για να υπολογίσει το μήκος του καρχαρία.

ADEIITH2ADEIITH3

Καρχαρίας- τίγρης έξι μέτρων είχε σκοτωθεί πέρσι ενώ κολυμπούσε κοντά στο Lennox Head στη βόρεια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ο ψαράς που ισχυρίστηκε πως τον σκότωσε είπε πως τον έπιασε όταν έφαγε έναν σφυροκέφαλο καρχαρία που εκείνος κυνηγούσε.

ADEIITH5ADEIITH6

Ακόμα ένας Μεγάλος Λευκός έξι μέτρων, που μάλιστα εγκυμονούσε, είχε καταγραφεί να κολυμπά κοντά στη Γουαδελούπη το 2013.

Πηγή: Shark Alerts South Australia