Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΚαρανίκας υπέρ Μητσοτάκη για την Ολλανδή δημοσιογράφο: «Σωστά της απάντησε»

Καρανίκας υπέρ Μητσοτάκη για την Ολλανδή δημοσιογράφο: «Σωστά της απάντησε»

Απασχόλησε αρκετά την επικαιρότητα των προηγούμενων ημερών το επεισόδιο ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ολλανδή δημοσιογράφο που έθεσε την ερώτηση περί pushbacks.

Tη γνώμη του επί του επεισοδίου εξέφρασε ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, και όπως έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook, «ας δούμε τα πράγματα αντικειμενικά».

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

Τώρα που πέρασε η επικαιρότητα με την συνέντευξη, που έγινε αφορμή να ειπωθούν πολλά και σ αυτά να εξαντληθεί η κυβερνητική και αντιπολιτευτική κριτική, τώρα λοιπόν, ας δούμε κάποια πράγματα αντικειμενικά.

Ο Μητσοτάκης απάντησε σωστά και απάντησε ως πρωθυπουργός μιας χώρας, κάτι που, ομοίως και κατά αναλογία, θα έκανε και ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός και κάθε πρωθυπουργός, αν γινόταν ανάλογη συνέντευξη και είχε να αντιμετωπίσει ερωτήσεις για νόμιμες ή παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Από την άλλη πλευρά τώρα, και η δημοσιογράφος έκανε κάτι ανάλογο και επιτρεπτό για το επάγγελμα της, αλλά με μια οξύτητα του λόγου που επιτρέπει από την πλευρά του συνεντευξιαζόμενου να την χαρακτηρίσει άκομψη και αγενή που δεν κατέθεσε λεπτομέρειες ως στοιχεία και αρκέστηκε σε αναφορές γεγονότων και σκληρούς χαρακτηρισμούς, αλλά ως εκεί, γιατί και η ίδια είπε την αλήθεια.

Πάμε τώρα παρακάτω και δίχως πολλές υπερβολές, ας αρκεστούμε στην υπερβολή που αφομοιώνει το μέγα κοινό που το αντιμετωπίζουμε βασικά ως εκλογική δύναμη και ας μην ελπίζουμε σε άλματα όταν δεν έχουμε εκπαιδεύσει ανάλογα τους θεατές-πολίτες.

karanikas.jpgΤα πιο σημαντικά