Καρανίκας για Τσίπρα και αλλαγή φύλου: «Τίμησε τη χώρα και τους αγώνες για αξιοπρέπεια»

10 Οκτωβρίου, 2017 7:24 ΜΜ
More videos

>Μπορεί ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή του ομιλία στη Βουλή να μην έκανε λόγο για την αλλαγή φύλου από τα 15, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, όμως για τον σύμβουλο στρατηγικής του Μαξίμου, η ομιλία του ήταν «ιστορική»

Μόνο επαίνους είχε για τον προσωπικό του φίλο και πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα ο σύμβουλος στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου Νίκος Καρανίκας.

Με ανάρτησή του στο facebook «αποθέωσε» τον πρωθυπουργό, με αφορμή την

χθεσινή του ομιλία στην Βουλή, στο νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου. Την χαρακτήρισε «ιστορική» και συνέχισε γράφοντας πως «τίμησε την χώρα μας, τον λαό μας, τους αγώνες για την αξιοπρέπεια και την χειραφέτηση» και ολοκλήρωσε προσθέτοντας πως όλα αυτά έγιναν «δίχως υποκρισία και δημαγωγίες».

Όπως είναι φανερό, το γεγονός πως ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην αναφερθεί καθόλου στο ζήτημα της αλλαγής φύλου από τα 15, το οποίο είναι εκείνο που συγκεντρώνει τις περισσότερες αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από στελέχη ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν «ενόχλησε» τον κύριο Καρανίκα.

Επίσης, ο ίδιος επέλεξε να μην σχολιάσει το γεγονός πως την «ιστορική» ομιλία του πρωθυπουργού δεν παρακολούθησαν παρά μόνο περί τους 45 βουλευτές του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ.


Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε με τις ζέβρες κι όχι με τα λιοντάρια

Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε τις αριστερές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στην ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, «καυτηρίασε» ήπια την στάση της Εκκλησίας και απηύθυνε στην ΔΗΣΥ έκκληση στήριξης των προωθούμενων διατάξεων.

Ωστόσο, απέφυγε να συμπεριλάβει στην περίπου 1.800 λέξεων ομιλία του οποιαδήποτε αναφορά για την δυνατότητα αλλαγής φύλου και σε ανήλικους, που συγκεντρώνει το σύνολο των «πυρών» από συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

«Η Εθνική Αντιπροσωπεία, καλείται αυτές τις μέρες να πράξει το αυτονόητο, απέναντι σε ένα σημαντικό τμήμα συμπολιτών μας που για δεκαετίες παρέμεινε ηθελημένα από την Πολιτεία, αόρατο» είπε ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, για να προσθέσει: «Για τον καθένα από μας, από όσους τουλάχιστον θέλουν να λέγονται και να είναι προοδευτικοί, ή φιλελεύθεροι, εκτός από αυτονόητο είναι και μια πράξη γενναιότητας. Που θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει, αν τα στοιχεία που αναγράφονται σε μια άλλη ταυτότητα,  στην πολιτική μας ταυτότητα, αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Μια πράξη γενναιότητας, γιατί έχουμε γίνει όλοι κοινωνοί των πιέσεων που ασκούνται από διάφορες πλευρές, και που επιδιώκουν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, εν ονόματι της παράδοσης, της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας. Καμιά παράδοση, όμως, καμιά θρησκεία, καμιά αντίληψη οικογένειας, δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο, ή να πετιούνται σε ένα θεσμικό και κοινωνικό Καιάδα. Καμιά».

«Στο ρου της ιστορίας, εύκολα διαπιστώνει κάποιος ότι η συνισταμένη της συλλογικής προόδου των κοινωνιών βρίσκεται στην διαρκή αντιπαράθεση. Από τη μία ένα κατεστημένο σύστημα αρχών, ιδεών και πρακτικών, και από την άλλη με τη διαρκή ανάγκη των ανθρώπων για χειραφέτηση, ισότητα, ελευθερία. Σε αυτή την αντιπαράθεση, οι αρνητές της συλλογικής προόδου κατέφευγαν πάντα στην υπεράσπιση μιας συγκεκριμένης τάξης πραγμάτων, διότι “έτσι έχουν τα πράγματα”. Έτσι τα όρισε κάποιος ή κάποιοι να είναι» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει: «Και υπάρχει ένα νήμα που ενώνει τον τρόπο σκέψης και δράσης αυτών των ανθρώπων που τους συναντάμε στο διάβα του χρόνου. Είναι η βαθιά πίστη τους στη φυσική νομοτέλεια των κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτή που πρόσφατα ανακάλεσε και ο κ. Μητσοτάκης, με τρόπο απολύτως ανατριχιαστικό αλλά ευθύ, στη ΔΕΘ. Ή όπως έγραψε πρόσφατα και πιο παραστατικά, ένας επιφανής νεοφιλελεύθερος, ότι “το λιοντάρι δεν είναι ίσο με τη ζέβρα”».

[protothema]

Ακολουθήστε μας στο facebook: