Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΚαρανίκας: «Έχω δοκιμάσει ναρκωτικά. Εγώ ανακάλυψα τον Τσίπρα»

Καρανίκας: «Έχω δοκιμάσει ναρκωτικά. Εγώ ανακάλυψα τον Τσίπρα»

Εφ όλης της ύλης μίλησε ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, στον Alpha.

Aναφέρθηκε στις καταχρήσεις, τη χρήση ναρκωτικών και την φιλία του με τον πρώην πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, ο Ν. Καρανίκας είπε ότι κάνει καλό σε μια σειρά περιπτώσεων. Όπως και για την ίδια την κάνναβη, αρκεί να λαμβάνεται με μέτρο.  Τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησής της.

«Σε ορισμένες χώρες είναι παράνομη και η δημοκρατία, «άρα θα προσπαθήσουμε να την επιβάλουμε».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι δεν μπορεί να συγκρίνει τη δημοκρατία με την κάνναβη, απάντησε «γιατί, υπάρχει κάποιος κώδικας που το απαγορεύει;»

Υπεραμύνθηκε της νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Είπε ότι το κράτος πρέπει να μιλήσει σοβαρά με τους εξαρτημένους ανθρώπους.
Ακόμα ότι  ηρωίνη πρέπει να περάσει στα νοσοκομεία.

Ως προς την κοκαΐνη, επισήμανε ότι είναι χημική ουσία που δημιουργεί ψυχολογικές εξαρτήσεις και πρέπει να χορηγείται με χαρτί γιατρού.  «πρέπει να πηγαίνει στο φαρμακείο να την πάρει, αντί να πηγαίνει στον ντίλερ της γειτονιάς του».

«Ναι, έχω εμπειρία, έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, εις γνώσιν μου όμως.

Από τα 14 είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ο,τι έκανα ήταν σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, και για την εμπειρία, για να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό.

Γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Σαν παρέα, μαζί με άλλα παιδιά, οργανωμένα στην Αριστερά, το συζητήσαμε και το κάναμε με επιστημονικό τρόπο.

Ερευνήσαμε πώς να το κάνεις με δοσολογία που να μη σε σκοτώνει, με ποιον τρόπο ώστε να μην είναι επώδυνος κ.λπ.

Δεν το χαρήκαμε. Η κόκα δεν μου άρεσε, το είπα και στα παιδιά, μπορεί να ήταν μάπα και αυτό που πήρα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να την πάρει κάποιος, καλύτερα να πάρουμε βασιλικό πολτό.

Ούτε η ηρωίνη, που είναι οπιούχο, μου άρεσε. Αυτές οι ουσίες δεν σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου.

Τι καλύτερο από το να είσαι ο εαυτός σου;» είπε ο Ν. Καρανίκας.

Για την κάνναβη είπε ότι «έχει ευφορική ιδιότητα, δεν σε βγάζει από τις δυνάμεις σου, είσαι στα όριά σου. Αλλη σε βυθίζει και άλλη σε ανεβάζει.

Ο Ν. Καρανίκας αναφέρθηκε και στην περίοδο που ήταν αντιρρησίας συνείδησης και είχε φυλακιστεί επί 4 μήνες

«Ιδεολογικά είμαι Αριστερός και θα πολεμήσω με πατριωτισμό με τον δικό μου τρόπο. Δεν επιτρέπω να βάλει κανείς χέρι στην πατρίδα μου, αλλά πατρίδα μου είναι και τα βουνά και οι θάλασσες και τα ποτάμια και οι λίμνες, τα οποία τα αφήνουμε να καταστρέφονται».

«Μαζί με άλλα στελέχη της Αριστεράς, κόντρα στη βούληση της -τότε- προέδρου του Συνασπισμού, Μαρίας Δαμανάκη, ιδρύσαμε τη Νεολαία του κόμματος», είπε.

Χαρακτήρισε τον Τσίπρα τολμηρό, καθώς δεν φοβήθηκε να γίνει φίλος του, παρότι είχε ιδέες που προκαλούσαν αντιδράσεις, όπως για τα ναρκωτικά ή για την άρνηση στράτευσης.

«Ο Τσίπρας είναι ηγέτης της Αριστεράς, φίλος μου και δημοκράτης. Δεν θα ξαναβρούμε άνθρωπο σαν τον Αλέξη», σημείωσε. «Πήρε το βάρος να με διορίσει σε μια υψηλή θέση, άκουσε χυδαιότητες και με υπερασπίστηκε ονομαστικά στη Βουλή», συμπλήρωσε.

Για το πώς έγινε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, είπε ότι τον κρατούσε στη Θεσσαλονίκη -όπου δούλευε ως σερβιτόρος σε μπαρ- η ασθένεια της μητέρας του. Μετά τον θάνατό της, βρέθηκε στις Βρυξέλλες τυχαία με τον Αλέξη Τσίπρα. «Τότε μου είπε: «Νίκο, η μαμά πέθανε, δεν μπορείς να αποφεύγεις κάποια πράγματα, κανόνισε να κατέβεις στην Αθήνα»», περιέγραψε.

Όπως υποστήριξε, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψωνίστηκαν ως κυβερνητικά στελέχη -τουλάχιστον αυτά με τα οποία έκανε παρέα. «Ο Τσίπρας δεν ψωνίστηκε, ο Τζανακόπουλος δεν ψωνίστηκε, ο Παππάς το ίδιο». Συμπλήρωσε πως τα στελέχη της Αριστεράς «δεν το έχουν με την πολυτέλεια».

Όπως είπε, ως πρωθυπουργικός σύμβουλος έπαιρνε 1.200 ευρώ, προσθέτοντας ότι ως σερβιτόρος έβγαζε περισσότερα χρήματα. «Με την αδελφή μου συμφωνήσαμε ότι μπαίνουμε και μέσα», είπε χαρακτηριστικά.

Τα πιο σημαντικά