Καραμανλής: «Πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια έχουμε καινούρια λεωφορεία»

12 Απριλίου, 20215:53 ΜΜ

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών μίλησε σχετικά με την πρώτη κυκλοφορία των νέων λεωφορείων, ενώ απάντησε και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για το πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Μεταφορών. Πριν από λίγες μέρες είχε αναφερθεί στα έργα για την γραμμή 4 του μετρό. Ακόμη, έγινε λόγος για το ζήτημα των 300 νέων λεωφορείων που πρόκειται να ενισχύσουν τον ΟΑΣΑ, 40 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά απο 10 χρόνια έχουμε καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας. Ενώ υπογράμμισε ότι τα 37 από τα 40 λεωφορεία κυκλοφόρησαν στους δρόμους την προηγούμενη Παρασκευή.

Καραμανλής: Η απάντηση του υπουργού στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανέφερε από τα 40 λεωφορεία που παρελήφθησαν, την Παρασκευή κυκλοφορήσαν τα 37 και τα στοιχεία κυκλοφορίας για σήμερα αναμένονται στο τέλος της ημέρας, απαντώντας στις επικρίσεις του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέλαβε παλιά λεωφορεία και τα μισά δεν εκτελούν δρομολόγια λόγω βλαβών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για λεωφορεία κάτω των δέκα ετών. Σημείωσε ότι ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους τς Αθήνας 850 επιπλέον λεωφορεία και τρόλει και σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000. Ο κ.Καραμανλής υπογράμμισε ότι σύντομα τα επιπλέον λεωφορεία που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθηνάς θα φτάνουν τα 1500 και το επόμενο δίμηνο θα προστεθούν άλλα 3. 500 δρομολόγια.

Καραμανλής: «Έτσι κάνουμε πραγματικότητα το 4ο βήμα του σχεδίου μας για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες»

Αξίζει να υπενθυμιστούν τα βήματα του σχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες:

  • Ανάταξη του στόλου με επισκευές και συντήρηση. Αυξήσαμε τις δαπάνες για συντήρηση 200%.
  • Ενίσχυση του στόλου με 200 οχήματα μέσω συμφωνίας με ΚΤΕΛ.
  • Προσλήψεις. Η διαδικασία πλέον ολοκληρώθηκε.
  • Ενίσχυση και με leasing.

«Και βέβαια προετοιμάζουμε εντατικά και το επόμενο, 5ο βήμα, το διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, που όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μετά από πρόταση της Κυβέρνησης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης» πρόσθεσε . Και κατέληξε:

«Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όσους εργάζονται φιλότιμα κάθε μέρα στις αστικές συγκοινωνίες, τις διοικήσεις των φορέων και βέβαια το επιβατικό κοινό. Δεν λέμε ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Όμως μέσα σε 1,5 χρόνο έχουμε κάνει όσα δεν έγιναν επί μια 10ετία στην οποία δεν ήρθε ούτε ένα νέο λεωφορείο, δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη. Και συνεχίζουμε…»

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News