Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΚαπραβέλος: «Rapid test στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

Καπραβέλος: «Rapid test στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

Συγκλονίζει ο Νίκος Καπραβέλος περιγράφοντας τις εικόνες που έχει δει κατά τη δίχρονη πλέον μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.

Στη μέγγενη βρίσκεται το ΕΣΥ με το διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, να ζητεί από την Πολιτεία μια σειρά από αυστηρότερα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, πρότεινε τα εξής μέτρα μέτρα:

  • επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 60 ετών, σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς
  • χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μόνο με αρνητικό rapid test, όπως έγινε στη Γερμανία.
  • κλείσιμο των σχολείων για λίγες μέρες
  • γήπεδα χωρίς φιλάθλους

Ο κ. Καπραβέλος περιέγραψε μερικές συγκλονιστικές εικόνες από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όταν είχαν αναβληθεί τα τακτικά χειρουργεία και πολλοί άνθρωποι είχαν πεθάνει περιμένοντας να χειρουργηθούν.

«Μετά το δεύτερο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο. Αυτοί που είχαν λεφτά πήγαν στον ιδιωτικό τομέα και άλλοι που πήραμε τηλέφωνο μας έβριζαν. “Μας έλεγαν τώρα το θυμηθήκατε; Πάει, χάθηκε”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στα νοσοκομεία βιώνουμε τον εφιάλτη και την τραγωδία εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σήμερα στο Παπανικολάου ξεκινάμε μια εφημερία, χθες διασωληνώσαμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν συνέχεια συνάνθρωποί μας», σημείωσε στον ΣΚΑΪ.
Για την επάρκεια σε οξυγόνο, ανέφερε ότι προς το παρόν έχουμε αλλά τελειώνει πολύ γρήγορα, καθώς γεμίζουν τις δεξαμενές κάθε 2-3 μέρες.

Τέλος, ο διευθυντής της ΜΕΘ, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για μια απλή γριπούλα, αλλά για έναν ιό θανατηφόρο που αφαιρεί ζωές. «Όταν βλέπετε τα νοσοκομεία να καταρρέουν, οι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, τα κρούσματα να είναι πάρα πολλά, δεν πρέπει τα μέτρα να είναι αυστηρά;» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Τα πιο σημαντικά