Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΚαπουτζίδης: «Έχω χρέος ως γκέι δημιουργός να πω τις ιστορίες μας»

Καπουτζίδης: «Έχω χρέος ως γκέι δημιουργός να πω τις ιστορίες μας»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στην εκπομπή Special Report για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα αλλά και για την απουσία της Πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα. «Η κοινωνία δεν είναι ένα άτομο. Υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν πρόκειται να ετοιμαστεί ποτέ και δεν πρέπει να το περιμένουμε. Δεν δέχομαι της Πολιτείας το επιχείρημα “η κοινωνία δεν είναι έτοιμη”. Εσένα σε ψήφισα για να την ετοιμάσεις. Είναι χρέος της Πολιτείας να ετοιμάσει την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης και πρόσθεσε: «Έχω ένα χρέος ως γκέι δημιουργός να πω τις ιστορίες μας, όχι να τις καμουφλάρω φοβούμενος ή προσπαθώντας να πιάσω ένα ευρύτερο κοινό.

Θέλω να είμαι συνεπής με την καρδιά μου, συνεπής με το συναίσθημά μου και με τα πιστεύω μου. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές οικογένειες ατόμων ΛΟΑΤΚΙ με παιδιά, αλλά δεν τις βλέπετε γιατί κρύβονται. Το ίδιο το κράτος δεν έχει δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να υπάρχουν ως οικογένεια, ως καθ’ όλα νόμιμη οικογένεια» τονίζει.

Μάλιστα, ο Γιώργος Καπουτζίδης προσθέτει: «Ένας ομοφυλόφιλος πολίτης δεν μπορεί να παντρευτεί, να κάνει παιδιά, να κληροδοτήσει ή να κληρονομήσει, κυρίως όμως δεν έχει τη στήριξη της Πολιτείας. Από το περιβάλλον του αν είναι τυχερός το έχει. Εγώ το έχω. Είμαι ευτυχισμένος και με τους φίλους μου και με τους συντρόφους που είχα. Αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι να πει ένας επίσημος φορέας ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Υπάρχουν πολλές οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ. Δεν τις βλέπετε γιατί κρύβονται γιατί υπάρχει και κίνδυνος γιατί το κράτος δεν έχει δώσει νομική υπόσταση, τη δυνατότητα να υπάρχουν ως μία καθόλα νόμιμη οικογένεια. Φοβερό, αόρατες οικογένειες! Είναι πολλοί περισσότεροι από μια χούφτα άνθρωποι».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το τι πρέπει να γίνει από την πλευρά της Πολιτείας: «Η Πολιτεία θα πρέπει να θεσμοθετήσει γιατί όταν είναι νόμος του κράτους ο άλλος πρέπει να το δεχτεί. Το πρώτο βήμα θα έπρεπε να είναι ο πολιτικός γάμος. Είναι αστείο ότι δεν γίνεται. Όλα τα επιχειρήματα από την άλλη πλευρά είναι σχεδόν σαχλά ότι κινδυνεύει η ελληνική οικογένεια.

Κινδύνευσε ποτέ η λουξεμβουργιανή οικογένεια; Η βέλγικη έπαθε κάτι; Η φινλανδέζικη οικογένεια καταρχάς έβγαλε πρωθυπουργό! Είναι κόρη δύο γυναικών. Το κλειδί είναι να αγαπάς το παιδί σου. Αυτό είναι το βασικό» κατέληξε, με την δικηγόρο Κατερίνα Τρίμμη να συμπληρώνει την πρότασή του λέγοντας ότι «εάν είναι απλά να αλλάξουμε τον τίτλο του Συμφώνου Συμβίωσης και να το κάνουμε πολιτικό γάμο χωρίς να αναγνωρίσουμε δικαίωμα γονεϊκότητας, είναι δώρον άδωρον».

Τα πιο σημαντικά