Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
διεθνή«Κάποτε ήμουν παντρεμένη με άντρα» - Τώρα έχει βρει την ευτυχiα στο...

«Κάποτε ήμουν παντρεμένη με άντρα» – Τώρα έχει βρει την ευτυχiα στο πλευρό μίας γυναiκας

Την προσωπική ιστορία της μοιράστηκε η επιχειρηματίας, Emma Heathcote James, που εξήγησε πώς κατάφερε να βρει την αληθινή ευτυχία στο πλευρό μίας γυναίκας.

Όταν διένυε την τρίτη δεκαετία της ζωής της αποφάσισε να αρραβωνιαστεί με τον σύντροφο της, με τον οποίο ήταν μαζί από το σχολείο. «Ποτέ δεν είχε τεθεί θέμα ότι είμαι ομοφυλόφιλη και ούτε κατ’ ελάχιστο δεν είχα πιάσει τον εαυτό μου να με ελκύουν οι γυναίκες» αναφέρει η επιχειρηματίας.

Ωστόσο, όπως λέει, ερωτεύτηκε μία άλλη γυναίκα όσο σπούδαζε για το μεταπτυχιακό της. «Τα συναισθήματα και για τις δύο μας ήρθαν από το πουθενά. Αγαπούσα ακόμα τον αρραβωνιαστικό μου – ήταν η πρώτη μου σωστή σχέση – αλλά αυτή η νέα αγάπη ήταν πολύ διαφορετική και ήμουν πολύ μπερδεμένη σχετικά με το τι σήμαιναν αυτά τα νέα έντονα συναισθήματα», σημειώνει η Emma Heathcote James.

H επιχειρηματίας Emma Heathcote
H επιχειρηματίας Emma Heathcote

Προχώρησε κανονικά με τον γάμο

Στη συνέχεια προσπάθησε να ακυρώσει τον γάμο της αλλά η οικογένεια της τρομοκρατήθηκε. «Ήταν εξαγριωμένοι και, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ανησυχούσαν βαθιά για το τι θα σκεφτόταν ο κόσμος. Μου είπαν ότι ήταν «απλώς μια φάση», ότι δεν μπορούσα να είμαι ομοφυλόφιλη επειδή «δεν έμοιαζα με λεσβία» και ότι έπρεπε να συνέλθω και να επικεντρωθώ στο να κάνω μια «κανονική» ζωή με τον μέλλοντα σύζυγο μου. Εκείνος συμφώνησε», αναφέρει η επιχειρηματίας.

197477269 4664511650229818 7137871351147225237 n

Όπως λέει ήταν νέα και συμφώνησε με την οικογένεια της και έκοψε όλες τις γέφυρες επικοινωνίας με την αγαπημένη της. Προσπάθησε να συνεχίσει κανονικά την ζωή της σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. «Ο γάμος μου αναπόφευκτα τελείωσε μετά από μόλις 18 μήνες. Είχαμε μια υπέροχη δεκαετία μαζί και ευχαριστώ τον σύζυγό μου για όλα όσα μου έμαθε, αλλά φυσικά ο γάμος δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ. Ήταν τραβηγμένο τεταμένο από την αρχή», σημειώνει η επιχειρηματίας.

Και συνεχίζει: «Σιγά-σιγά συνειδητοποίησα ότι ήθελα να βγαίνω αποκλειστικά με γυναίκες και κάθε φορά που ήμουν σε σχέση, γινόμουν όλο και πιο σίγουρη για να μιλάω ανοιχτά για την γυναίκα σύντροφο μου τόσο στην ιδιωτική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή».

maxresdefault 3

«Ήμουν τυχερή που, στους κύκλους στους οποίους κινούμαι, πάντα με αποδέχονταν πλήρως για αυτό που πραγματικά είμαι. Ωστόσο, εκτιμώ ότι αυτό δυστυχώς δεν ισχύει για όλους», λέει η Emma Heathcote James.

Το 2016 παντρεύτηκε την σύντροφο της

Σε μία επαγγελματική εκδήλωση γνωρίστηκε με την σύντροφο της, Sharon, η οποία επίσης είχε παντρευτεί με άντρα στον παρελθόν αλλά ήταν ομοφυλόφιλη. «Κάναμε αμέσως κλικ και ξέραμε ότι αυτό ήταν κάτι το ιδιαίτερο και πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι θέλαμε να γίνουμε μαζί μια οικογενειακή μονάδα. Παντρευτήκαμε το 2016 με κουμπάρο τον γιο της Σάρον, Jake. Τώρα είμαι 46, η Sharon είναι 54 και ο Jake είναι 19 και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενες», αναφέρει η επιχειρηματίας.

emma sharon 1

Μάλιστα λέει ότι όταν βρίσκεσαι σε σχέση με γυναίκα δεν ισχύουν τα παραδοσιακά στερεότυπα για τα φύλα. «Είναι αρκετά απελευθερωτικό γιατί φυσικά αφήνετε τις κοινωνικές κατασκευές και χαράσσετε τη δική σας δυναμική μαζί. Για μένα, η σύνδεση είναι πολύ πιο έντονη. Οι γυναίκες καταλαβαίνουν τις γυναίκες και οι άντρες τους άντρες», σημειώνει η Emma Heathcote James.

1654670103339

Επιπλέον θεωρεί ενδιαφέρον ότι πολλές ομοφυλόφιλες γυναίκες διατηρούν επαφή με τις πρώην συντρόφους τους και δεν διακόπτουν την συναισθηματική οικειότητα που μοιράστηκαν. «Μερικές από τις πιο στενές φίλες μου ξεκίνησαν ως ρομαντικές σχέσεις. Φαίνεται υπέροχα πολιτισμένο, και αυτό είναι ένα κοινό θέμα με πολλές γκέι γυναίκες», λέει η Emma Heathcote James.

Η επιχειρηματίας Emma Heathcote με την σύντροφο της στον γάμο τους.
Η επιχειρηματίας Emma Heathcote με την σύντροφο της στον γάμο τους.

Βέβαια το ζευγάρι δεν ήταν τόσο τυχερό με τις οικογένειες του αφού πέρασαν δύσκολα. «Για μερικούς ανθρώπους, ακόμα και τώρα, οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου απλώς «δεν είναι φυσιολογικές». Αυτό είναι εν μέρει, πιστεύω, επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο λίγα θετικά στερεότυπα στη δημοσιότητα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», αναφέρει η επιχειρηματίας.

emma heathcote james.width 1000

Πέρσι δημοσίευσε φωτογραφίες του γάμου της για να δείξει ότι υπάρχουν πολλά ομοφυλόφιλα ζευγάρια στον κόσμο που ζουν με χαρά τη ζωή τους, είναι πετυχημένα και περιτριγυρισμένα από αγαπημένη οικογένεια και φίλους. «Ελπίζω η αποκάλυψή μου να κάνει τη ζωή – στο σπίτι ή στη δουλειά – πιο εύκολη για άλλες γυναίκες» αναφέρει η επιχειρηματία, που δηλώνει έκπληκτη από την ανταπόκριση που έλαβε.

«Αυτή η εικόνα έχει κοινοποιηθεί και αναδημοσιευτεί σε όλο τον κόσμο και έχει προβληθεί από περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα και έχω κατακλυστεί από χιλιάδες υπέροχα σχόλια και μηνύματα», λέει η Emma Heathcote James.

Τα πιο σημαντικά