Κάποιος ανακάλυψε ότι οι πρώτες πατημασιές στο φεγγάρι δεν ταιριάζουν με τις μπότες του Νηλ Άρμστρονγκ

7 Οκτωβρίου, 2018 12:58 ΠΜ
More videos

Ήταν ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο και ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα. Στις 20 Ιουλίου 1969 ο Νηλ Άρμστρονγκ πάτησε το αριστερό του πόδι στο φεγγάρι και δημιούργησε την πρώτη ανθρώπινη πατημασιά στην επιφάνεια της σελήνης.

Ωστόσο, μόλις κυκλοφόρησε μια καινούργια θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι δεν φόρεσε καν τις μπότες που χρειαζόταν για να κάνει το διάσημα βήμα.

Για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους όσοι εφηύραν αυτή την θεωρία συνωμοσίας συνέκριναν μια φωτογραφία της διαστημικής στολής του Νηλ Άρμστρονγκ από την διαστημική αποστολή “Απόλλων 11” με μια φωτογραφία από την ίδια την αποστολή.

Ο Άρμστρονγκ και τα άλλα μέλη του πληρώματος φορούσαν τις στολές Apollo / Skylab A7L αλλά είχαν και άλλα πράγματα όπως διαστημικές μπότες με τρακτεροτές σόλες. Η πατημασιά στην φωτογραφία δεν ήταν καν του Άρμστρονγκ. Η NASA αναφέρει ότι ανήκει στον Μπαζ Όλντριν.

Αυτές οι διαστημικές μπότες παρείχαν επιπλέον προστασία στους αστροναύτες και άφηνα διακριτές πατημασιές που φαίνονται και σε άλλες φωτογραφίες της αποστολής.

Το επόμενο βήμα είναι να αναρωτηθούμε γιατί οι τα παπούτσια του Άρμστρονγκ δεν βρίσκονται σε μουσείο όπως η υπόλοιπη στολή του. Το πλήρωμα του Απόλλων 11 άφησε πίσω του φεύγοντας περίπου 100 πράγματα ως μέτρο εξοικονόμησης βάρους. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και τα διάσημα παπούτσια.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια καινούργια θεωρία συνωμοσίας για την προσελήνωση…

Κάποιοι άνθρωποι δεν πείστηκαν και αποφάσισαν να το ψάξουν λίγο παραπάνω…

Ανακάλυψαν ότι ο Νηλ Άρμστρονγκ και τα άλλα μέλη του πληρώματος φορούσαν τις στολές Apollo / Skylab A7L που απεικονίζονται εδώ

Αλλά είχαν και παραπάνω εξοπλισμό όπως διαστημικές μπότες με τρακτεροτές σόλες

NASA photo

Η πατημασιά της φωτογραφία πιο πάνω ανήκει στον Μπαζ Όλντριν όχι στον Νηλ Άρμστρονγκ

Αυτά τα παπούτσια παρείχαν επιπλέον προστασία στους αστροναύτες

 o0Tektite0o

Αυτή η ακτινογραφία τραβήχτηκε τελευταία στιγμή για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν ξένα αντικείμενα που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα της διαστημικής στολής κατά την διάρκεια της αποστολής

Οι μπότες άφηναν διακριτές πατημασιές που απεικονίζονται σε πολλές φωτογραφίες της αποστολής

Αν έχετε αμφιβολίες μπορείτε να πάτε στην σελήνη και να δείτε μόνοι σας

“Οι πρώτες πατημασιές την σελήνη θα μείνουν εκεί για εκατομμύρια χρόνια. Δεν υπάρχει καθόλου αέρας για να τις χαλάσει”, ανέφερε η NASA.

NASA / Edwin E. Aldrin, Jr.

Γιατί όμως οι μπότες δεν είναι σε μουσείο όπως η υπόλοιπη στολή του Νηλ Άρμστρονγκ;

Το πλήρωμα του Απόλλων 11 άφησε πίσω του φεύγοντας περίπου 100 πράγματα ως μέτρο εξοικονόμησης βάρους. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και τα διάσημα παπούτσια