Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Ελλάδα«Καποδίστριας»: Αρχίζουν τα γυρίσματα για την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

«Καποδίστριας»: Αρχίζουν τα γυρίσματα για την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

H πολυαναμενόμενη ταινία «Καποδίστριας» επιτέλους ξεκινά γυρίσματα τον ερχόμενο Νοέμβριο, έπειτα από αρκετές αναβολές.

Έπειτα από πολλές περιπέτειες, αναβολές, δυσκολίες λόγω κορωνοϊού και πολλά εμπόδια η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Καποδίστριας» αρχίζει γυρίσματα τον Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία παραγωγής, η τύχη της ταινίας Καποδίστριας είναι ότι Έλληνες με ευαισθησία και αγάπη για την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό έλαβαν και λαμβάνουν μέρος στην χρηματοδότησή της, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κεφάλαια για την παραγωγή της.

Τη σημαδιακή μέρα της 27ης Σεπτεμβρίου, ακριβώς 192 χρόνια από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής υπέγραψε συμφωνία με την COB Advisors για την εύρεση χρηματοδότησης της πολυαναμενόμενης ταινίας Καποδίστριας, η οποία πραγματεύεται την ζωή του ομώνυμου θρυλικού πολιτικού.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε:

«Εάν η Ελλάδα θέλει να έχει ισχυρή παρουσία στο μέλλον, θα πρέπει οι άνθρωποι του χρήματος να συμπορεύονται με τους ανθρώπους του πνεύματος, ώστε χέρι-χέρι η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά τόσο στις ψυχές των συμπατριωτών μας όσο και στην παγκόσμια κοινότητα μέσω της στήριξης των Ελλήνων επιχειρηματιών αλλά και μέσω της ανάδειξης του Ελληνικού πολιτισμού. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ανάπτυξη τριών πολιτισμών: του μινωικού, του αρχαίου ελληνικού και του βυζαντινού.

Σε αυτήν την προσπάθεια, έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με την συμβουλευτική εταιρεία CΟΒ Advisors, η οποία ανέλαβε την εύρεση χρηματοδότησης της παραγωγής. Η συνεργασία μας με την COB Αdvisors αποσκοπεί στην επίτευξη στρατηγικών συμφωνιών για την προώθηση της ταινίας στο εξωτερικό, αλλά και την επιτυχή προβολή της σε κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως».

mdees 1

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ανάμεσα στον Πάνο Θεοδωρίδη (αριστερά) και τον Παύλο Ιγνατιάδη (δεξιά) της COB Advisors.

Σχετικά με την COB Advisors:

Η COB Advisors με την πολυετή πείρα των στελεχών της στον χώρο των επιχειρήσεων,αναλύοντας με ρεαλισμό το οικονομικό επιχειρηματικό περιβάλλον καταρτίζει στρατηγικά σχέδια, χαράσσει στρατηγική επικοινωνίας, διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις επενδυτικές σχέσεις και εξειδικεύεται στην άντληση κεφαλαίων για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων με σκοπό την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων τους.

Η ανάπτυξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, αποτελεί έναν ανερχόμενο επενδυτικό κλάδο και μια ευκαιρία προώθησης των δημιουργών στην παγκόσμια κοινότητα της συγκεκριμένης βιομηχανίας.

Η ομάδα των ειδικών της COB Advisors είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

odos 1

Σχετικά με την ονοματοδοσία της οδού Ελένης Σμαραγδή

Να σημειωθεί ότι ένα χρόνο μετά την αποδημία της Ελένης Σμαραγδή για την μακάρια αιωνιότητα, ο Δήμος Λοκρών όπου γεννήθηκε, πήρε ομόφωνα την απόφαση και έδωσε το όνομά της σε δρόμο των παραθαλάσσιων Λιβανατών.

Το τελετουργικό έλαβε χώρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 όπου ο καταξιωμένος σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής και ο Δήμαρχος Λοκρών, συνοδευόμενοι από αιρετούς του Δήμου και της Κοινότητας Λιβανατών, επισκέφθηκαν στις Λιβανάτες την οδό που έλαβε την ονομασία «Ελένη Σμαραγδή» προς τιμήν της καταξιωμένης κινηματογραφικής παραγωγού και συζύγου για πολλά έτη του κ. Σμαραγδή. Ο Δήμος Λοκρών και η Κοινότητα Λιβανατών τίμησαν τη μνήμη της τόσο για τη γενικότερη προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό όσο και για την αγάπη και υποστήριξη της στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

0hshjs 1

Η κα. Σμαραγδή ήταν μια πολυσχιδής προσωπικότητα, με μεγάλη δράση και προσφορά, επαγγελματική και εθελοντική στον τομέα της τέχνης και του Πολιτισμού τόσο στη χώρα μας, όσο και στην τοπική κοινωνία των Λιβανατών.

Πρόσφατα της απονεμήθηκε μετά θάνατον το ειδικό βραβείο ΑΡΤΕΜΙΣ για το σύνολο της προσφοράς της στον Ελληνικό Πολιτισμό από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (EAWC).
Το 2018 στις ΗΠΑ τιμήθηκε με το βραβείο GrandRemiAward Καλύτερης Ταινίας για την ταινία Καζαντζάκης. Στις 8 Μαρτίου 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηρακλείου Κρήτης για την ταινία ElGreco και την δημιουργία και επιμέλεια της μόνιμης έκθεσης «El Greco: Επιστροφή στην Πατρίδα» στο Ηράκλειο Κρήτης. Στις 16 Μαΐου 2008 τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΤΕΜΙΣ από το Ευρωπαϊκό-Αμερικανικό Συμβούλιο γυναικών ως παραγωγός για την ταινία ELGRECO. Το 2007 τιμήθηκε με το Α΄ Κρατικό βραβείο καλύτερης ταινίας για την ταινία ELGRECO. Το 1996 τιμήθηκε με το Α’ Κρατικό Βραβείο για την ταινία Καβάφης.

Τον Οκτώβριο του 2022 συστάθηκε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης ειδικό βραβείο στο όνομα της Ελένης Σμαραγδή, το οποίο και απονεμήθηκε για πρώτη φορά στον εξέχοντα σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη. Το 2010 επιμελήθηκε και εξέδωσε το σπουδαίο λεύκωμα ‘ElGreco – η ταινία’ από τις εκδόσεις Μίλητος, το οποίο είναι πλέον εξαντλημένο. To 2009 επιμελήθηκε την μόνιμη έκθεση«EL GRECO–Επιστροφή στην Πατρίδα»στην Πύλη Βηθλεέμ του Ηρακλείου Κρήτης.

Συνέβαλε στη δημιουργική γραφή όλων των σεναρίων του συζύγου της σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, και επιμελήθηκε την τελική μορφή του σεναρίου της ταινίας “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ” που πρόκειται να γυριστεί.

Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στα περιοδικά ΛΕΞΗ, ΑΝΤΙ, ΘΕΩΡΕΙΟ, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ κ.α. Διετέλεσε Γραμματέας στον Ελληνο-Γαλλικό Σύνδεσμο από το 1989 έως το 1993.

Βραβευμένη με τιμητικές διακρίσεις και βραβεία για το έργο της στον χώρο του κινηματογράφου και του Πολιτισμού, επιδόθηκε σε έναν διαρκή αγώνα για την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού. Παρά το βαρύ πρόγραμμά της και τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο της, επισκεπτόταν τακτικά τον τόπο καταγωγής της, τις Λιβανάτες μαζί με τον σύζυγό της κ. Γιάννη Σμαραγδή, συμμετέχοντας επίσης στην κίνηση πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

Τα πιο σημαντικά