Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
υγείαΚαpκiνος του νεφρού: Το ελάχιστο γνωστό σúμπτωμα που μπορεί να εμφανίσετε ενώ...

Καpκiνος του νεφρού: Το ελάχιστο γνωστό σúμπτωμα που μπορεί να εμφανίσετε ενώ κοιμάστε

Πάνω από 13.300 νέες περιπτώσεις καρκίνου του νεφρού διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και με το 34% των περιπτώσεων να μπορούν να προληφθούν, είναι απίστευτα σημαντικό να γνωρίζουμε τα σημάδια.

Ο καρκίνος του νεφρού, ξεκινά από τα νεφρά, τα οποία είναι τα δύο μικρά όργανα εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης, κάτω από τα πλευρά σας. Αφαιρούν τα απόβλητα και τα επιπλέον υγρά από το αίμα και τα μετατρέπουν σε ούρα.

Συνήθως δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα του καρκίνου του νεφρού και όταν παρουσιάζονται, συχνά μπερδεύονται με κάτι άλλο. Αλλά είναι σημαντικό να ελέγχετε τυχόν σημάδια με έναν γιατρό, καθώς αν προκαλούνται από καρκίνο, η έγκαιρη εύρεση σημαίνει ότι η νόσος είναι πιο εύκολα θεραπεύσιμη.

Το άγνωστο σημάδι του καρκίνου του νεφρού

Είναι λοιπόν μια εξαιρετική στιγμή για να μάθετε τα διάφορα συμπτώματα της νόσου, που είναι πιο πιθανό να επηρεάσει όσους καπνίζουν, είναι παχύσαρκοι και έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταξύ άλλων. Υπάρχει μάλιστα ένα ελάχιστα γνωστό σύμπτωμα που εμφανίζεται συχνά τη νύχτα, το οποίο δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Σύμφωνα με το NHS, η πολύ έντονη εφίδρωση, ακόμη και τη νύχτα, είναι σύμπτωμα καρκίνου των νεφρών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό το σύμπτωμα, καθώς και άλλα που σχετίζονται με τον καρκίνο των νεφρών, μπορεί να προκληθούν από πολλές άλλες καταστάσεις.

Το Cancer Research προσθέτει ότι η υψηλή θερμοκρασία του σώματος και ο ιδρώτας μπορεί να προκληθούν από λοίμωξη, γι’αυτό και ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αποκλείσει πρώτα αυτό το ενδεχόμενο.

Άλλα συμπτώματα του καρκίνου του νεφρού

Άλλα συμπτώματα καρκίνου του νεφρού περιλαμβάνουν:

  • αίμα στα ούρα
  • ένα εξόγκωμα ή πρήξιμο στην πλάτη, κάτω από τα πλευρά ή στο λαιμό σας
  • πόνος μεταξύ των πλευρών και της μέσης σας που δεν υποχωρεί
  • απώλεια όρεξης ή απώλεια βάρους χωρίς να το προσπαθήσετε
  • αίσθημα κούρασης ή έλλειψη ενέργειας
  • υψηλή θερμοκρασία που δεν υποχωρεί

Επομένως, εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας, καθώς εάν προκαλείται από καρκίνο, είναι καλύτερα να το εντοπίσετε νωρίς. Αυτά τα συμπτώματα μοιάζουν πολύ με μια λοίμωξη των νεφρών, η οποία μπορεί επίσης να είναι σοβαρή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Τέλος, εάν τα ούρα σας είναι δύσοσμα, θολά ή έχουν αίμα, νιώθετε πόνο όταν ουρείτε, έχετε πόνο στην πλάτη που δεν υποχωρεί ή εάν έχετε ένα εξόγκωμα ή πρήξιμο στην πλάτη, κάτω από τα πλευρά ή το λαιμό σας, θα πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο ή να κλείσετε επειγόντως ραντεβού για τον γιατρό.

Τα πιο σημαντικά