Κάνετε μπάνιο στη μπανιέρα ή στο ντους – Η απάντηση έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία σας

23 Απριλίου, 20174:31 ΜΜ

Σχεδόν όλοι αγαπούν τα αφρόλουτρα. Είναι τόσο χαλαρωτικά, διασκεδαστικά και ιδιαίτερα. Ωστόσο, οι ενήλικες δεν τα απολαμβάνουν όσο συχνά θα ήθελαν. Ο λόγος είναι πως ένα αφρόλουτρο, απαιτεί περισσότερο χρόνο από ένα ντους.

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί μύθοι πως δεν είναι τόσο καλά όσο τα ντους και επηρεάζουν τις απόψεις. Παρακάτω θα διαλευκάνουμε μερικούς από αυτούς. Το μπάνιο στη μπανιέρα είναι αρκετά ωφέλιμο για την υγεία και είναι ο ιδανικός τρόπος χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη μέρα.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα πλεονεκτήματά τους, παρακάτω.

#1 Το μπάνιο στη μπανιέρα μπορεί να καθυστερήσει την γήρανση

Laura Caseley for LittleThings

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το μπάνιο μπορεί να μειώσει τη γήρανση και την ακμή ενηλίκων. Ο λόγος είναι πως βοηθά στη μείωση των επιπέδων κορτιζόνης στο σώμα. Η κορτιζόνη είναι μια ορμόνη που μπορεί να αυξήσει την ακμή και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση.

Προκειμένου να αποκτήσετε πλήρες όφελος σε σχέση με την κορτιζόνη, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε ενυδατωθεί πλήρως μετά το μπάνιο σας, οπότε το δέρμα σας δεν αφυδατώνεται.

#2 Ανακουφίζονται οι πονεμένοι μύες

Laura Caseley for LittleThings

Είναι γνωστό πως η θερμότητα αποτελεί καλή λύση όταν πονούν οι μύες. Όπως εξηγεί το Medical News Today, η θερμότητα στους φλεγμονώδεις ή πονεμένους μύες, τους βοηθά να χαλαρώσουν. Κάνοντας αφρόλουτρο, βυθίζεστε πλήρως σε ζεστό νερό, το οποίο ανακουφίζει το σώμα σας. Επιπλέον, τα άλατα θειικού μαγνησίου (Epsom salt), θα σας ανακουφίσουν από τα πρηξίματα και τους πόνους.

#3 Τα αφρόλουτρα προσφέρουν την ίδια καθαρότητα με τα ντους

Laura Caseley for LittleThings

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως τα αφρόλουτρα είναι κάπως πιο «βρώμικα» από τα ντους, επειδή το νερό δεν φεύγει. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το Hygiene Expert, αυτό ισχύει μόνο όταν είστε λερωμένοι ή ιδρωμένοι από την άσκηση ή κάποια χειρονακτική εργασία.

Αν απλώς πλυθείτε μετά από μια κανονική μέρα, το αφρόλουτρο θα σας αφήσει εξίσου καθαρούς με το ντους. Επιπλέον, ο ατμός θα ανοίξει τους πόρους και θα απελευθερώσει τη βρωμιά.

#4 Μειώνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Laura Caseley for LittleThings

Εάν ο γιατρός σας έχει πει να παρακολουθήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προσπαθήσετε να τα διατηρήσετε χαμηλά, τα αφρόλουτρα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς.

Επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσφατα ανακάλυψαν ότι το ζεστό αφρόλουτρο μπορεί να μειώσει πραγματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται αφότου φάμε και το ποσό αυτό, είναι ένας από τους δείκτες κινδύνου για διαβήτη. Ως αποτέλεσμα, η διατήρησή του σε σταθερά επίπεδα, μπορεί να είναι πραγματικά επωφελής για την υγεία. Προφανώς, το μπάνιο δεν πρέπει να αντικαταστήσει την υγιεινή διατροφή και μια καλή άσκηση, αλλά μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια.

#5 Κάνουν καλό στο δέρμα

Laura Caseley for LittleThings

Το ζεστό νερό είναι γνωστό ότι αφυδατώνει το δέρμα. Γι’ αυτό, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται πως το ντους είναι καλύτερο. Αυτό όμως είναι λάθος.

Το σώμα έχει φυσικά έλαια που είναι απαραίτητα και τόσο τα μπάνια, όσο και τα ντους, μπορούν να απογυμνώσουν το σώμα από αυτά και τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Η διαφορά είναι πως κάνοντας μπάνιο αντί για ντους, μπορείτε να προσθέσετε και να επωφεληθείτε από τα αιθέρια έλαια, τα μεταλλικά άλατα και άλλα πρόσθετα.

Όλα αυτά, μπορούν να σας ενυδατώσουν και να βοηθήσουν το δέρμα σας. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα σώματος όταν βγείτε από την μπανιέρα, για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

#6 Μπορούν να σας ανακουφίσουν από το άγχος

Laura Caseley for LittleThings

Πολλοί άνθρωποι τα επιλέγουν γιατί είναι χαλαρωτικά. Στη μπανιέρα, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί και έχετε μερικά λεπτά για τον εαυτό σας.

Σύμφωνα με το TubYoga, η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία, να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα, να αποτοξινώσει το σώμα και να απελευθερώσει ενδορφίνες. Αυτές οι ενδορφίνες σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και να απαλλαγείτε από το άγχος που αναπτύσσεται την ημέρα.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά κεριά ή αιθέρια έλαια, ώστε να απολαύσετε την αρωματοθεραπεία στο σπίτι.

#7 Μπορείτε να κάψετε τόσες θερμίδες, όσες και με τις καρδιαγγειακές ασκήσεις

Laura Caseley for LittleThings

Με το ζεστό αφρόλουτρο, μπορείτε να κάψετε αρκετές θερμίδες, όπως αυτές που καίτε με την γυμναστική. Ένα μπάνιο 1 ώρας, καίει περίπου 130 θερμίδες. Αυτό ισοδυναμεί με μισή ώρα περπατήματος. Παρόλα αυτά, το μπάνιο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη προσθήκη. Έτσι, θα αποκομίσετε διάφορα οφέλη.

Ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει ένα ζεστό, χαλαρωτικό αφρόλουτρο;

Laura Caseley for LittleThings
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News