Κορονοϊός – σχολεία: Χρήστες και ομάδες στο facebook λένε «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

19 Αυγούστου, 20209:00 ΜΜ
More videos

Φαίνεται πως αυξάνονται όσοι αντιδρούν στη χρήση μάσκας και ειδικότερα στην υποχρεωτική εφαρμογή – χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία.

Μάλιστα, ήδη έκαναν την εμφάνισή τους σελίδες στο facebook, όπως η παρακάτω με τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», όπου οι υποστηρικτές καλούν ευθέως σε μη εφαρμογή μάσκας από τα παιδιά.

Ήδη με 12.000 μέλη:

Σημειώνεται, πως χθες, Τρίτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει με όλους τους μαθητές στην τάξη αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και για μαθητές», σημείωσε η Κεραμέως για να προσθέσει πως «αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι από ποια ηλικία θα χρησιμοποιούν οι μαθητές τη μάσκα».

Σε ερώτηση σχετική με το εάν οι Δήμοι ή τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα παρέχουν δωρεάν τις υποχρεωτικές μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να επωμιστεί το κόστος της μάσκας του, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς: «Επαφίεται στον καθένα να φροντίσει για την προμήθεια της μάσκας, όπως γίνεται και στους χώρους που η χρήση της είναι υποχρεωτική», είπε η υπουργός.

Μερικές από τις αναρτήσεις:

Γράφει ο Αναστάσιος Χατζής, MD, PHd, Παιδίατρος – Εντατικολόγος, Διευθυντής Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής θεραπείας,…

Gepostet von Τιμολέων Νικηταράς am Donnerstag, 6. August 2020

Κανένα παιδί στο σχολείο με μάσκα.

Gepostet von κατερινα παπαδοπουλου am Mittwoch, 19. August 2020

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News