Κορονοϊός – σχολεία: Χρήστες και ομάδες στο facebook λένε «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

19 Αυγούστου, 2020 9:00 ΜΜ
More videos

Φαίνεται πως αυξάνονται όσοι αντιδρούν στη χρήση μάσκας και ειδικότερα στην υποχρεωτική εφαρμογή – χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία.

Μάλιστα, ήδη έκαναν την εμφάνισή τους σελίδες στο facebook, όπως η παρακάτω με τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», όπου οι υποστηρικτές καλούν ευθέως σε μη εφαρμογή μάσκας από τα παιδιά.

Ήδη με 12.000 μέλη:

Σημειώνεται, πως χθες, Τρίτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει με όλους τους μαθητές στην τάξη αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και για μαθητές», σημείωσε η Κεραμέως για να προσθέσει πως «αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι από ποια ηλικία θα χρησιμοποιούν οι μαθητές τη μάσκα».

Σε ερώτηση σχετική με το εάν οι Δήμοι ή τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα παρέχουν δωρεάν τις υποχρεωτικές μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να επωμιστεί το κόστος της μάσκας του, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς: «Επαφίεται στον καθένα να φροντίσει για την προμήθεια της μάσκας, όπως γίνεται και στους χώρους που η χρήση της είναι υποχρεωτική», είπε η υπουργός.

Μερικές από τις αναρτήσεις:

Γράφει ο Αναστάσιος Χατζής, MD, PHd, Παιδίατρος – Εντατικολόγος, Διευθυντής Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής θεραπείας,…

Gepostet von Τιμολέων Νικηταράς am Donnerstag, 6. August 2020

Κανένα παιδί στο σχολείο με μάσκα.

Gepostet von κατερινα παπαδοπουλου am Mittwoch, 19. August 2020