Καμπουράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε εκλογές με πρακτικές Σώρρα»

May 11, 2018 7:54 PM
More videos

Σε ένα άκρως «καυστικό» άρθρο του για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους εξισώνει με τον αυτοαποκαλούμενο δισεκατομμυριούχο εθνοσωτήρα Αρτέμη Σώρρα ο Δημήτρης Καμπουράκης γράφει στο Liberal πως «Ο Αλέξης αντιγράφει τον Σώρα».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο Liberal ο Δ. Καμπουράκης:

«Οι ΣΥΡΙΖΑίοι το ‘χουν τερματίσει, έτσι; Έχουν κάνει επιστήμη την διαστροφή της χειροπιαστής πραγματικότητας. Βλέπουμε να έρχεται το κόψιμο των συντάξεων κι αυτοί λένε ότι έρχεται η αύξηση τους μέσα από της 13η που θα δώσουν. Βλέπουμε ότι έρχεται η μείωση του αφορολόγητου κι αυτοί φωνάζουν ότι μας δέρνουν οφθαλμαπάτες. Βλέπουμε τους μισθούς να πηγαίνουν στα τάρταρα κι αυτοί πανηγυρίζουν διότι θα έρθει η αύξηση του κατώτατου. Ο Τσίπρας είναι σφιχταγκαλιασμένος με το ακροδεξιό και ομοφοβικό κόμμα του Καμένου (που καταψήφισε όλο τον νόμο) κι έχει το απύθμενο θράσος να λέει ακροδεξιό τον Κυριάκο (που υπερψήφισε όλο τον νόμο κι άφησε κατά συνείδηση ψήφο μόνο στο άρθρο για τις υιοθεσίες).

Κάτι τέτοιους τύπους που μπαίνουν στα καφενεία και επιμένουν πως είναι μέρα ενώ έξω υπάρχει πίσσα σκοτάδι, στα χωριά είτε τους παίρνουν στο ψιλό είτε τους καρπαζώνουν. Εδώ υπάρχει αστική ευγένεια και πολιτικός πολιτισμός. Προσπαθούν οι Νεοδημοκράτες, οι ΠΑΣΟΚοι ή οι ΚΚΕδες να τους διαψεύσουν με επιχειρήματα μέσα στην Βουλή ή στα τηλεοπτικά στούντιο. Είναι δυνατόν; Τα βάζει κανείς με τον τρελάρα που λέει ό,τι του κατέβει δίχως ειρμό και λογική; Μπορείς να πείσεις με λογικά επιχειρήματα τον τελειωμένο που επιμένει ότι ο γάιδαρος πετάει;

Αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα, είναι ποιοτικά διαφορετικό απ’ αυτό που ζούσαμε το 2104-15. Τότε οι υποσχέσεις προς όλους και τα προγράμματα Θεσσαλονίκης με τα οποία πήραν τις εκλογές ήταν μια αριστερή εκδοχή της Μαυρογιαλούρικης πρακτικής που χαρακτήριζε ανέκαθεν την πολιτική ζωή της χώρας. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε εκλογές με πρακτικές Σώρα.

Τα 600 δις του καταζητούμενου απατεωνίσκου που χρωστούσε ως και στον κουμπάρο του, απλώς άλλαξαν όνομα κι έγιναν αυξήσεις κατώτατων μισθών, δέκατες τρίτες συντάξεις και παροχές προς αδυνάτους, την ίδια στιγμή που ψαχουλεύουν στην τσέπη του κοσμάκη για να πάρουν τα τελευταία ψιλά. Σαν τον Σώρα, οι ΣΥΡΙΖΑίοι λένε θεοπάλαβα πράγματα με μακάρια πειστικότητα, σχεδόν θεϊκή όταν πρόκειται για τον Αλέξη. Και τι μπορεί να πετύχουν μ’ αυτό; Ξέρω κι εγώ; Σάματις έχουμε αντιμετωπίσει ξανά κάτι τέτοιο;»

Ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη στο Liberal.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: