«Καμπανάκι» Θεοδωρακοπούλου: «Μην νομίζουν οι νέοι ότι θα γλιτώσουν από τη ΜΕΘ»

21 Νοεμβρίου, 20215:07 ΜΜ
More videos

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για τους ανεμβολίαστους νέους η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, την στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία πραμένει ασφυχτική.

Η εντατικολόγος στο Νοσοκομείου «Παπανικολάου», μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, όπου και δήλωσε πως η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ στο τμήμα που βρίσκεται είναι στο 100%, ενώ υπογράμμισε πως όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές είναι ανεμβολίαστοι. «Οι ασθενείς είναι ηλικίας 31ετών μέχρι και 89. Μην νομίζουν οι νέοι ότι δεν μπορούν μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Θεοδωρακοπούλου: Η δημόσια έκκληση για εμβολιασμό

Η ίδια στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, δηλώνοντας: «Εμβολιαστείτε δεν θα μείνει κανένας από εμάς. Οι μισοί θα φύγουν από τον ιό και οι υπόλοιποι από υπερκόπωση».

«Είναι καταστροφικότερος ο ιός σε σχέση με την αρχή της πανδημίας, χτυπά παντού τους ασθενείς: στο κυκλοφορικό, το αναπνευστικό και στα νεφρά» πρόσθεσε.

Η κα. Θεοδωρακοπούλου τόνισε τέλος πως: «Το αίσθημα της δύσπνοιας είναι ένα σύμπτωμα που θα πρέπει να τον παρακινήσει να επισκεφθεί το νοσοκομείο. Το οξυγόνο κάτω 95 (με βάση το οξύμετρο) πρέπει να παρακολουθείται στενά και όταν πέσει κάτω από το 90 μιλάμε πλέον για μια δύσκολη κατάσταση».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News