Καμμένος: «Προσωπικότητα που διδάσκει την ενότητα ο Φώτης Κουβέλης»

1 Μαρτίου, 2018 4:42 ΜΜ
More videos

Για μια «προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας που σε δύσκολες περιστάσεις πάντα υπηρέτησε τις αρχές της Δημοκρατίας, διδάσκοντας σε όλους την ενότητα του ελληνικού Εθνους και του λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών», μίλησε ο Πάνος Καμμένος υποδεχόμενος τον Φώτη Κουβέλη κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνει, τα ελληνικά αμυντικά συστήματα δουλεύουν ημέρα και νύχτα».

Πρόσθεσε ότι «η εμπειρία στην πολιτική ζωή και οι γνώσεις του κ. Κουβέλη είναι εχέγγυο της άριστης συνεργασίας» που θα έχουν οι δύο άνδρες, τονίζοντας πως «σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα, αλλά όλοι εργάζονται για την πατρίδα με οδηγό το εθνικό

«Τον ενάμιση χρόνο που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα ολοκληρώσουμε το έργο μας» είεπ ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «αυτό το έτος είναι το έτος των Ενόπλων δυνάμεων» ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την οικονομική επίθεση που δέχτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές θα καλυφθεί και άλλο.

Αναφερόμενος επίσης στον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα, μίλησε για άψογη και εξαιρετική συνεργασία ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές και του ευχήθηκε η «υπερμάχος στρατηγός» να τον συνοδεύει στη νέα του αποστολή.

«Αντιμετωπίσαμε μαζί με τον υπουργό τη δύσκολη μεταναστευτική κρίση. Μέσα σε πέντε μέρες, με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των συμμάχων μας. Καλοδεχτήκαμε πρόσφυγες που είχαν ανάγκη προστασίας, δημιουργήσαμε εγκαταστάσεις στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και ανταποκριθήκαμε στο δύσκολο αυτό πρόβλημα» είπε ο κ. Καμμένος ενώ και ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό πρόβλημα και στον τρόπο που το διαχειρίστηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ εξήρε το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κουβέλης: Διεκδικώ μια άριστη συνεργασία

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη συγκίνησή του υπογραμμίζοντας: «Γνωρίζω καλά ότι όλοι σε αυτό το υπουργείο προτάσσουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και ακολουθούν όλα τα άλλα. Παρακολουθώ την εξέλιξη της λειτουργίας του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί και επιτελείται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με κυρίαρχη την οικονομική αντιξοότητα της πατρίδας μας. Σε αυτό το υπουργείο όλοι συναρθρώσατε τη δράση και τη λειτουργία με αυτό που καταγράφει στην ελληνική κοινωνία».

Απευθυνόμενος δε στον κ. Βίτσα τον διαβεβαίωσε ότι θα να είναι άξιος συνεχιστής του: «Θα είμαι συνεχιστής ενός άξιου έργου που έχει επιτελεστεί από τον κ. Βίτσα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τη συνεργασία που έχετε επιτύχει διεκδικώ να επιτύχω και εγώ».

[kathimerini]

Ακολουθήστε μας στο facebook: