Καμμένος: «Οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με μένα γιατί υπερασπίζομαι την εθνική κυριαρχία»

20 Απριλίου, 2018 10:37 ΠΜ
More videos

«Οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με μένα, τους εύχομαι καλές εκλογές» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος απαντώντας στις συνεχείς αναφορές στο όνομά του από Τούρκους αξιωματούχους και κυβερνητικούς παράγοντες.

Πρόσθεσε ότι από το 1974 έχουμε έναν ακήρυκτο πόλεμο με την Τουρκία και εμείς υπερασπιζόμαστε την εθνική μας κυριαρχία.

Ειρωνικά αναφέρθηκε και στις πρόωρες τουρκικές εκλογές τις οποίες συνδύασε με τις επιθέσεις που δέχεται προς το πρόσωπό του καθώς έτσι επιχειρούν να συλλέξουν ψήφους οι παράγοντες του ΑΚΡ αλλά και του CHP και του ΜΗΡ

Ο κ. Καμμένος , ερωτώμενος αν υπάρχει ένας «ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο», σχολίασε: «Όταν έχουμε νεκρούς ήρωες που πέφτουν στο καθήκον γιατί εκπαιδεύονται, ασκούνται και ουσιαστικά πετούν οι πιλότοι διαφυλάσσοντας τη Εθνική κυριαρχία, εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις. Αυτές είναι ενέργειες που συναντιούνται μόνο σε πόλεμο, ή τουλάχιστον είναι ενέργειες που έχουν συνθήκες πολέμου.

Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ξεκινήσει το 1974 όταν αποφάσισε η Τουρκία να παραβιάζει τον Εθνικό εναέριο χώρο. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και σεβόμενοι την υπεράσπιση της Εθνικής μας κυριαρχίας, να αναχαιτίζουμε ότι μπαίνει στον Εθνικό μας εναέριο χώρο και να προσγινόμαστε τελευταίοι». 

«Θέλω να συγχαρώ την πολεμική αεροπορία για το τεράστιο επίπεδο. Αυτό έχει κόστος όμως, με ανθρώπους, που εγκαταλείπουν οικογένειες και παιδιά», κατέληξε ο υπουργός, ο οποίος παραβρέθηκε σε συνέδριο για την αεροπορική ισχύ στο Τατόι.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: