Πάνος Καμμένος: «Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στην Χρυσή Αυγή»

15 Ιουνίου, 2018 1:52 ΜΜ
More videos

Την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Μπαρμπαρούση ζήτησε από την Βουλή ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Ο Υπουργός άμυνας τόνισε πως ζητά επίσης την ποινική δίωξη του συγκεκριμένου βουλευτή καθώς διέπεραξε το ποινικό αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Αναλυτικά ο Πάνος Καμμένος σημείωσε:

«Πριν από λίγες ώρες διεπράχθησαν προσβολές του πολιτεύματος και του στρατεύματος και ως πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ήθελα να θυμίσω πως μέσα σε αυτή την αίθουσα ζητήθηκε η σύλληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα προστατεύουν το πολίτευμα της χώρα διακατέχονται από τις αρχές της Δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατό να καλούνται να καταπατήσουν το πολίτευμα. Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι δημοκρατικές και κανείς δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να ανταποκριθεί σε τέτοιους είδους εκκλήσεις.

Τέτοιου είδους εκκλήσεις οδήγησαν στην απώλεια ελληνικού εδάφους.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε ποινικό αδίκημα που αφορά εσχάτη προδοσία. Ζητώ από την δικαιοσύνη άμεσα να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και κατά της ΧΑ και ζητώ από τη Βουλή να εγκρίνει την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας».